מתכון לסלט בטטה קריספי עם אגוזי מלך

סלט צבעוני ועסיסי המתאים במיוחד לארוחת ערב זוגית מפנקת, סלט בטטה קריספי המשלב בתוכו כל טוב של ירקות אגוזים ופטריות מטוגנות, המתובלים בתערובת תיבול מיוחדת המעניקה את הטעם המיוחד לסלט מושלם

חני לוין | מתכונים 26.3.2024 | 20:39

סלט בטטה קריספי | צילום: אפרת סיאצ'י

מתכון לסלט בטטה קריספי עם אגוזי מלך / אפרת סיאצ'י

המצרכים לסלט בטטה קריספי עם אגוזי מלך:

  • תערובת עלי חסה שטופה ויבשה (מומלץ לקנות מוכן)
  • סלסלת פטריות חתוכות לחצי
  • 8-10 עגבניות שרי חצויות
  • 2 מלפפונים חתוכים לחצאי עיגולים
  • 1/2 בצל סגול חתוך לרבעי עיגולים
  • 1/2 כוס אגוזי מלך חתוכים גס
  • חטיף צ’יפס בטטה קנוי

לרוטב:

  • 5 כפות שמן זית
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כף דבש או מייפל
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1/2 כפית חרדל דיז’ון (לא חובה)

אופן ההכנה לסלט בטטה קריספי עם אגוזי מלך:

  1. מחממים מחבת עם השמן ומטגנים את הפטריות כ4 עד 5 דקות תוך ערבוב תמידי, מורידים מהאש ומצננים
  2. בקערה מכניסים את כל מצרכי הסלט מלבד הצ'יפס בטטה בזה אחר זה יחד עם הפטריות המטוגנות
  3. בקערה נפרדת מערבבים את כל מצרכי הרוטב לקבלת רוטב אחיד,
  4. בזמן ההגשה בלבד: שופכים את הרוטב מעל כל הירקות שבקערה ומערבבים לקבלת סלט עסיסי ומושלם, מעל מניחים את צ'יפס הבטטה ומגישים
  5. ניתן להכין צ'יפס בטטה בקלות בבית – כך תעשו זאת: לוקחים בטטה ומקלפים את הקליפה, לאח"מ מקלפים את כל הבטטה בעזרת הקולפן כך שיווצרו לנו רצועות דקיקות של בטטה אותם מנגבים הייטב ולאח"מ מטגנים בשמן עמוק עד לקבלת צ'יפס קריספי זהוב ויפה (יש לשים לב שלא ישרפו)

בהצלחה רבה ובתאבון

מאת: אפרת סיאצ'י מתכונים בעשר דקות

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום