מנה מיוחדת: מתכון לתפוחי אדמה מעוכים עם גרמולטה

מתכון מיוחד ומלא עניין: תפוחי אדמה קריספיים מבחוץ ורכים מבפנים מתובלים ברוטב איטלקי של שום פטרוזיליה וגרידת לימון

חני לוין | מתכונים 12.4.2024 | 10:02

תפוחי אדמה מעוכים עם גרמולטה | צילום: באדיבות השף

מתכון לתפוחי אדמה מעוכים עם גרמולטה / שף יוסי הבלין

כמות: 4 מנות. זמן הכנה: כ45 דקות. רמת קושי: קל

המצרכים לתפוחי אדמה מעוכים עם גרמולטה:

  • 8 תפוחי אדמה בינוניים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור

לגרמולטה:

  • קליפת לימון מגוררת מ2 לימונים
  • צרור פטרוזיליה
  • 3 שיני שום
  • 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה לתפוחי אדמה מעוכים עם גרמולטה:

  1. מכניסים את תפוחי האדמה עם הקליפה לסיר, מוסיפים מים עד כיסוי וכף מלח
  2. מבשלים כ20-25 דקות עד לריכוך ומסננים מהמים
  3. מסדרים את תפוחי האדמה על תבנית אפייה ובעזרת מועך פירה או תחתית של צנצנת מועכים בזהירות שלא ימעכו עד הסוף
  4. מזלפים על תופחי האדמה שמן זית, מפזרים מלח ופלפל שחור ומכניסים לתנור שחומם מראש על 250 מעלות ואופים במשך כ20 דקות עד להזהבה
  5. בינתיים בקערה נפרדת מערבבים את כל המצרכים לגרמולטה עד לקבל רוטב אחיד
  6. ברגע שתפוחי האדמה יוצאים מהתנור כשהם רותחים, מזלפים את הגרמולטה ומגישים מיד

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון באדיבות: מגזין המטבח

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום