מנה מיוחדת: מתכון לתפוחי אדמה מעוכים עם גרמולטה
מתכון מיוחד ומלא עניין: תפוחי אדמה קריספיים מבחוץ ורכים מבפנים מתובלים ברוטב איטלקי של שום פטרוזיליה וגרידת לימון
חני לוין | מתכונים 12.4.2024 | 10:02
מתכון לתפוחי אדמה מעוכים עם גרמולטה / שף יוסי הבלין
כמות: 4 מנות. זמן הכנה: כ45 דקות. רמת קושי: קל
המצרכים לתפוחי אדמה מעוכים עם גרמולטה:
- 8 תפוחי אדמה בינוניים
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח
- פלפל שחור
לגרמולטה:
- קליפת לימון מגוררת מ2 לימונים
- צרור פטרוזיליה
- 3 שיני שום
- 2 כפות שמן זית
אופן ההכנה לתפוחי אדמה מעוכים עם גרמולטה:
- מכניסים את תפוחי האדמה עם הקליפה לסיר, מוסיפים מים עד כיסוי וכף מלח
- מבשלים כ20-25 דקות עד לריכוך ומסננים מהמים
- מסדרים את תפוחי האדמה על תבנית אפייה ובעזרת מועך פירה או תחתית של צנצנת מועכים בזהירות שלא ימעכו עד הסוף
- מזלפים על תופחי האדמה שמן זית, מפזרים מלח ופלפל שחור ומכניסים לתנור שחומם מראש על 250 מעלות ואופים במשך כ20 דקות עד להזהבה
- בינתיים בקערה נפרדת מערבבים את כל המצרכים לגרמולטה עד לקבל רוטב אחיד
- ברגע שתפוחי האדמה יוצאים מהתנור כשהם רותחים, מזלפים את הגרמולטה ומגישים מיד
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון באדיבות: מגזין המטבח