לפסח ולכל ימות השנה: מתכון למרק דלעת חלבי טעים ומוצלח

בימים אלו כולנו מחפשים ארוחות ללא לכלוך מיותר, מתכון למרק דלעת חלבי זה הפתרון, כשר לפסח וללא פירורים והילדים יתענגו על כל ביס, מתאים כארוחת צהרים או ערב

חני לוין | מתכונים 15.4.2024 | 23:42

מרק דלעת חלבי | צילום: שרה שבבו

מתכון למרק דלעת חלבי טעים ומוצלח / שרה שבבו

המצרכים למרק דלעת חלבי טעים ומוצלח:

  • מיני דלעת מתוקה
  • ראש שום
  • 2 בצלים
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • ½ כוס חלב
  • 25 גרם חמאה

להגשה:

  • שמנת מתוקה
  • עירית קצוצה
  • שמן זית

אופן ההכנה למרק דלעת חלבי טעים ומוצלח:

 

  1. חותכים את הדלעת והבצל לקוביות ומניחים אותם בתוך תבנית, חותכים את הראש של השום ומניחים מעל הבטטות, מזלפים מעל שמן זית ומפזרים מלח ופלפל שחור
  2. אופים במשך כשעה בתנור שחומם מראש על200 מעלות
  3. מוציאים מהתנור ומצננים מעט, מחלצים את השום מהקליפה
  4. מעבירים את הדלעת, הבצל והשום למעבד מזון וטוחנים עד למרקם חלק
  5. מעבירים את הירקות הטחונים לסיר חלבי ומוסיפים 1 כוס שמנת מתוקה, ½ כוס חלב, 25 גרם חמאה, מלח ופלפל שחור
  6. מערבבים הייטב ומביאים לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול
  7. בהגשה מזלפים מעט שמנת מתוקה ושמן זית ומפזרים עירית קצוצה

בהצלחה רבה ובתאבון

 

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום