מחקר: ממשלות באירופה מממנות ארגונים פלשתיניים שתובעים את ישראל בהאג

לפי הממצאים שפרסם מכון NGO Monitor, שילמה שווייץ 700 אלף ד' למרכז הפלשתיני לזכויות אדם, לצורך מימון עתירות. שבדיה, הולנד ודנמרק הגדירו את התרומות "סיוע משפטי"

חרבות ברזל 23.9.2020 | 07:43

הפרות סדר על גבול עזה צילום: Fadi Fahd/Flash90

ממשלות באירופה מעבירות "כסף צבוע" לארגונים פלשתיניים שאינם ממשלתיים, כדי שיסייעו להם לתבוע דרך קבע את ישראל בביה"ד הבינלאומי בהאג.

מחקר חדש של מכון NGO Monitor מגלה כי ממשלת שווייץ העניקה 700 אלף דולרים בשנים 2020-2018 לארגון בשם המרכז הפלשתיני לזכויות אדם (PCHR) . בחוזה בין המדינה לארגון נאמר כי הארגון נדרש "לנהל תקשורת עם משרד התובע הכללי של בית הדין. לשלוח מסמכים, לקיים תקשורת עם בית הדין ולהגיש תיקים בפורומים בינלאומיים".

ב"ישראל היום" דווח כי ממשלות מממנות ביודעין ובמכוון עתירות נגד ישראל לבית הדין בהאג, בעיקר דרך אותו המרכז הפלשתיני לזכויות אדם. מדובר, בין היתר, בדנמרק, אירלנד ושבדיה. הללו מעבירות תקציבים נכבדים לארגון שמצהיר בריש גלי כי שעבד את כל משאביו להאג, וכי מטרתו "להציף את הכיבוש במאות ואלפי תביעות משפטיות שיפלילו וירשיעו אותו".

דוגמה נוספת היא ארגון אל־מיזאן, שעתר גם הוא לבית הדין בהאג במימון ממשלת הולנד. במכון NGO Monitor מדגישים כי במקרים רבים אחרים ארגונים פלשתיניים מקבלים מימון אירופי עבור "פעילות משפטית", מבלי לציין במפורש כי המטרה תביעה בהאג. התוצאה המעשית של המימון האירופי הנדיב היא סדרת פגישות שערכו חברי הארגונים הפלשתיניים עם התובעת הראשית של בית הדין פאטו בנסודה, ועם נציגיה.

אן הרצברג, היועצת המשפטית של NGO Monitor: "על המדינות התורמות לשאת באחריות למכשולים שמונעים מישראל להגן על אזרחיה מפני הטרור הפלשתיני".

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום