טעים ומגרה: תפוחי אדמה עם בטטה וברוקולי מוקרמים

הריח שהתבשיל החלבי הזה מפיץ, יביא את כולם למטבח להבין במה מדובר, האוכל האהוב בצורה מוקרמת ועסיסית בתוספת בטטות וברוקולי הנותנים טעם מיוחד לתפוחי האדמה

מתכונים 23.9.2020 | 11:30

תפוחי אדמה, בטטות וברוקולי מוקרמים צילום: pixabay

תפוחי אדמה עם בטטה וברוקולי מוקרמים

המצרכים:

4 תפוחי אדמה

3 בטטות

מעט ברוקולי טרי מפורק

3 שיני שום

70 גר' חמאה

1 מיכל שמנת לבישול

100 גר' גבינה צהובה מגוררת.

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

קלפו את תפוחי האדמה והבטטות ופרסו אותם לעיגולים בעובי בינוני, הכניסו לסיר עם מים ובשלו כ3/4 שעה. הוציאו וסננו.

בסיר אחר בשלו במים רותחים עם מלח את הברוקולי, כשהוא מפורק לפרחים בגודל בינוני, במשך כ-7 דקות. הוציאו וסננו.

בסיר נוסף המיסו את החמאה והוסיפו לה את השמנת, כתשו את השום והוסיפו גם אותו, הוסיפו את המלח והפלפל השחור והביאו לרתיחה.

בתבנית אפייה שפכו כמעט חצי מכמות רוטב השמנת, פזרו 3/4 מכמות תפוחי האדמה והבטטות אחד אחרי השני, פזרו מעליהם חצי מכמות הגבינה הצהובה, הניחו עליו את הברוקולי המאודה, ופזרו מעל את תפוחי האדמה והבטטות שנותרו.

מעל הכל שפכו את רוטב השמנת שנותר לכם ומעליה את הגבינה הצהובה המגורדת שנותרה.

הכניסו לתנור על חום של 220 מעלות למשך כ-15 דקות.

הגישו חם או בטמפרטורת החדר.

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום