מתכון לקיורטוש מקורי: נראה אתכם יוצרים אותו בכזה שלמות

תמיד אהבתם את המאכל הזה? הפעם נראה אתכם יוצרים אותו, לא תאמינו איזה טכניקה מוצלחת וקלה שתוכלו להכין בבית עם מתכון מוצלח ביותר לקיורטוש בטעם משובח

חני לוין | מתכונים 17.11.2020 | 19:46

קריוטוש מקורי צילום: רייזי שטרן

מתכון לקיורטוש מקורי / מאת: רייזי שטרן

המצרכים לקיורטוש מקורי:

לבצק:

  • 1200 גרם קמח לבן
  • 2/3 כוס סוכר (חד פעמי רגיל)
  • 3 כפות שמרים יבשים
  • 2 כוסות מים פושרים או חלב מחומם מעט (חד פעמי רגיל)
  • 4 ביצים גודל L
  • 200 גרם חמאה או מחמאה מומסת
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפיות תמצית וניל

למילוי:

  • כל ממרח שאוהבים, ממרח שוקולד/ממרח אגוזים וכו'

אופן ההכנה לקיורטוש מקורי:

  1. בקערת מיקסר ערבבו את הקמח, השמרים והסוכר.
  2. הוסיפו את המים/חלב, ביצים, חמאה/מחמאה ותמצית וניל.
  3. ערבבו מעט והוסיפו את המלח.
  4. לושו במשך 10 דקות, במקרה שהבצק רטוב מדי ניתן להוסיף מעט קמח עד שהבצק נעים ורך.
  5. התפיחו את הבצק במשך שעה.

הכנת גליל הקיורטוש:

  1. קחו גליל של נייר סופג ריק או גליל נילון נצמד ריק ועטפו אותו בנייר אפיה.
  2. סיגרו את נייר האפיה בקצוות כמו סוכריה והכניסו את הקצוות לתוך הגליל.
  3. רדדו חתיכת בצק כמה שיותר דק, אך לא מידי דק (כ-5 מ"מ) צרו צורה של מלבן.
  4. מרחו ממרח שאהוב עליכם וקפלו לחצי על הצד הצר, כך שהבצק ישאר ארוך.
  5. חיתכו את הבצק לרצועות ולפפו כל רצועה מסביב לגליל, ניתן לחבר רצועות באמצע הליפוף בכדי למלא את כל הגליל. והדקו בקצוות
  6. מרחו את הבצק בשמן וגלגלו בסוכר .
  7. הניחו את הגליל על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
  8. הכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כ 18-20 דקות.
  9. צננו היטב עד שהקיורטוש ממש התקרר וחלצו אותו בעדינות מהגליל החוצה

בהצלחה רבה ובהנאה

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום