מתכון לשושני שמרים במילוי קרם וניל ושוקולד צ'יפס

מאפה שמרים במילוי קרם ווניל ושוקולד צ'יפס בצורת שושנים יוקרתיות, בפיזור אבקת סוכר מלמעלה המוסיפה את היופי והטעם המיוחד לקינוח מקורי

חני לוין | מתכונים 29.11.2020 | 20:35

שושני שמרים במילוי קרם וניל ושוקולד צ'יפס צילום: נועם זיגדון

מתכון לשושני שמרים במילוי קרם וניל ושוקולד צ'יפס

המצרכים לשושני שמרים במילוי קרם וניל ושוקולד צ'יפס:

כוס מדידה חד פעמית קרה

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח
  • 3/4 כוס שמן
  • 2 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 3 כוסות מים
  • תמצית רום / וניל 

למילוי:

  • תמצית וניל
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • 1 שקית פודניג וניל
  • 2 כפות קורנפלור
  • שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה לשושני שמרים במילוי קרם וניל ושוקולד צ'יפס:

הכנת הבצק:

  1. ערבבו את כל המצרכים לבצק בקערה עד לקבלת בצק אחיד ורך
  2. התפיחו במשך שעה, הורידו את האויר והתפיחו פעם נוספת.

הכנת המילוי:

  1. ערבבו בקערה את כל החומרים מלבד השוקולד צ'יפס עד לקבלת מרקם אחיד, הניחו בצד למשך רבע שעה להתייצבות.

הכנת השושנים:

  1. חלקו את הבצק ל - 4 - 5 כדורים, רדדו כל כדור לריבוע.
  2. מירחו את מילוי הווניל ומעל פזרו את השוקולד צ'יפס. גלגלו לרולדה, וחיתכו ל6 חלקים
  3. סדרו בתבנית משומנת, כאשר החלק הפתוח כלפי מעלה, התפיחו במשך כ-20 דקות.
  4. הברישו בביצה טרופה, והכניסו לתנור שחומם מראש על 180° למשך כ- 25 דק'
  5. פזרו אבקת סוכר ובתאבון

בהצלחה רבה

המתכון מאת: נועם זיגדון

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום