מתכון לפיצה בשרית עם תפוחי אדמה, בטטה וחזה עוף

ארוחת צהרים מפנקת שתשאיר אתכם שבעים כל היום, עם פיצה בשרית במלית של תפוחי אדמה, בטטה וחזה עוף ברוטב אדום הנתונים טעם מיוחד לסעודה מקורית ומיוחדת

חני לוין | מתכונים 2.12.2020 | 10:57

פיצה בשרית צילום: חני לוין

מתכון לפיצה בשרית עם תפוחי אדמה, בטטה וחזה עוף

זמן הכנה: 25 דקות. זמן אפיה: 30 דקות.

המצרכים לפיצה בשרית עם תפוחי אדמה, בטטה וחזה עוף:

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1/2 כוס שמן
  • 3 כוסות מים פושרים (כוס ח"פ קרה)

למילוי:

  • חזה עוף חתוך לקוביות
  • 3 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים לעיגולים דקים
  • 1 בטטה גלופה ופרוסה לעיגולים דקים
  • 1 בצל בינונית קצוץ
  • מעט שמן
  • מלח
  • פלפל שחור
  • פפריקה
  • תבלין על האש
  • כורכום
  • 1.5 כפות רסק עגבניות

לפיזור מסביב: שומשום

אופן ההכנה לפיצה בשרית עם תפוחי אדמה, בטטה וחזה עוף:

הכנת הבצק:

  1. הכניסו את כל המצרכים לקערה ולושו לבצק נעים אם יוצא יבש הוסיפו מעט מים.
  2. התפיחו את הבצק במשך שעה, הורידו את האוויר והתפיחו פעם נוספת במשך 20 דקות.

הכנת המילוי:

  1. בסיר בינוני חממו מעט שמן וטגנו את הבצל עד להזהבה.
  2. הוסיפו את תפוחי האדמה והבטטה וערבבו כל הזמן.
  3. הוסיפו את חזה העוף והמשיכו לטגן תוך כדי ערבוב, עד שחזה העוף מקבל צבע לבן.
  4. הוסיפו את התבלינים ורסק העגבניות וערבבו היטב, הנמיכו את האש ובשלו 15 דקות.

הרכבת הפיצה:

  1. רדדו מהבצר עיגול גדול בעובי 1.5 ס"מ (אפשר גם יותר עבה לפי הטעם)
  2. הניחו מעליו את מילוי תפוחי האדמה, הבטטה וחזה העוף, את הרוטב שנוצר מרחו על השוליים של הפיצה ופזרו מסביב שומשום.
  3. הכניסו לתנור שחומם מראש על 190 מעלות למשך 25 עד 30 דקות, עד להזהבה יפה.
  4. הוציאו מהתנור חיתכו למשולשים ובתאבון.

שימו לב: לא לחתוך את הפיצה עם גלגלת הפיצה החלבית, השתמשו בסכין בשרית.

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום