מתכון לפשטידת מעקודה / מחמאר מרוקאית

מתכון מעולה לפשטידת מעקודה, פשטידה מרוקאית שתפתח לכם את התיאבון בסעודה שלישית; היא רכה, צבעונית והעיקר טעימה מאוד, וכולם יתענגו על טעמה

חני לוין | מתכונים 4.12.2020 | 10:40

פשטידת מעקודה מחמאר מרוקאית צילום: יגאל אמדדי

מתכון לפשטידת מעקודה / מחמאר מרוקאית

זמן הכנה: 35 דקות. זמן בישול: 15 דקות. זמן אפיה: 30 דקות.

המצרכים לפשטידת מעקודה / מחמאר מרוקאית:

  • 7 תפוחי אדמה קלופים
  • 3 ביצים קשות
  • 1 בצל קצוץ
  • 1/2 קופסת פטריות
  • פלפל שחור
  • אגוז מוסקט
  • אבקת מרק
  • כורכום
  • מלח
  • 6 ביצים מופרדות

אופן ההכנה לפשטידת מעקודה / מחמאר מרוקאית:

  1. בסיר עם מים בשלו את תפוחי האדמה עד לריכוך.
  2. חממו מחבת עם שמן וטגנו את הבצל והפטריות עד להזהבה, הוציאו וצננו.
  3. את הביצים הקשות חיתכו לקוביות
  4. בקערה גדולה הניחו את הביצים הקשות, תפוחי האדמה, הבצל והפטריות.
  5. הוסיפו גם את התבלינים ו6 חלמונים וערבבו היטב.
  6. את החלבונים הקציפו לקצף יציב וקפלו לתערובת תפוחי האדמה.
  7. חממו סיר עם מעט שמן על הגז (סיר שניתן להכניס לתנור), הוסיפו את תערובת המעקודה ושטחו
  8. בשלו את הפשטידה על אש בינונית במשך 15 דקות
  9. העבירו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לעוד 30 דקות עד להשחמה.
  10. ניתן להכניס את הפשטידה ישר לתנור והבישול על הגז אינו חובה.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: יגאל אמדדי, שף ויועץ קולינרי

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום