מתכון ללאפה וקבב ביתיים

מתחשק לכם להתפנק על לאפה במילוי קבב והפעם ביצירה ביתית, מהתחלה ועד הסוף | מתכון מעולה ללאפה וקציצת קבב המתובלת היטב בשילוב של ירק קצוץ ושום, הנותנים טעם עסיסי ביותר למאכל ביתי מושלם

חני לוין | מתכונים 12.1.2021 | 10:32

לאפה ביתית וקבב צילום: נועם זיגדון

מתכון ללאפה וקבב ביתיים

זמן ההכנה: 30 דקות. זמן התפחה: 100 דקות. זמן טיגון: 5 עד 6 דקות.

המצרכים ללאפה וקבב ביתיים:

כוס מדידה חד פעמית חמה

ללאפה:

  • 1 קילו קמח מנופה
  • 3 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 1-1/2 כפות מלח
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 כוס מי סודה לשתיה
  • 2 כוסות מים פושרים

לקבב:

  • 1 ק"ג בשר טחון
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
  • 1/2 צרור פיטרוזליה
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 4 שיני שום כתוש
  • כפית כמון
  • כפית קינמון
  • כפית מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כפית סודה לשתיה

אופן ההכנה ללאפה וקבב ביתיים:

הכנת הלאפה:

  1. בקערה, המיסו את השמרים עם הסוכר, כוס אחת של מים ומעט קמח וערבבו היטב.
  2. הוסיפו את יתר המרכיבים מלבד השמן, לושו היטב ולקראת הסוף הוסיפו את השמן
  3. לושו היטב  עד לקבלת בצק אחיד ורך
  4. פזרו מעל הבצק מעט קמח והניחו בצד מכוסה במגבת, להתפחה במשך כשעה.
  5. חלקו את הבצק ל-14 כדורים כסו אותם והתפיחו עוד 20 דקות.
  6. חממו מחבת טפלון עם מעט שמן, רדדו כל כדור לעיגול דק וטגנו במשך כדקה מכל צד.

הכנת הקבב:

  1. בקערה ערבבו היטב את כל המצרכים עד לקבלת עיסה חלקה
  2. בעזרת ידיים משומנות מעט צרו קציצות מאורכות או עגולות.
  3. חממו מחבת פסים עם מעט שמן וטגנו את הקציצות משני הכיוונים.
  4. ניתן להמיר את טיגון הקציצות באפיה בתנור.

הרכבת המנה:

  1. מלאו את הלאפה בקציצות הקבב, זלפו טחינה והוסיפו ירקות, סלט אהוב או כל מטבל מיוחד, גלגלו את הלאפה וחיתכו אותה לשניים.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום