מתכון לעוגת גבינה ג'לי ומרשמלו ללא אפייה

עוגת גבינה מעניינת וצבעונית בציפוי של ג'לי תות אדום ומרשמלו לבן היוצרים מראה מיוחד לעוגה מרשימה ומוצלחת, תוכלו להפתיע איתה כל חוגג או חוגגת ביום ההולדת

חני לוין | מתכונים 24.1.2021 | 20:04

עוגת גבינה ג'לי ומרשמלו ללא אפייה צילום: נועם זיגדון

מתכון לעוגת גבינה ג'לי ומרשמלו ללא אפייה

זמן ההכנה: 40 דקות. זמן הקפאה: 60 דקות.

המצרכים לעוגת גבינה ג'לי ומרשמלו ללא אפייה:

מתאים לתבנית 24-26

לתחתית:

  • 250 גרם פתי בר מפורר
  • 150 גרם חמאה מומסת

למלית:

  • 500 גרם גבינה לבנה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כפית לימון
  • 1/2 כוס חלב
  • 2 חבילות מרשמלו (סה"כ 300 גרם)
  • 2 מכלים של שמנת מתוקה 38%

לציפוי:

  • ג'ילי תות

אופן ההכנה לעוגת גבינה ג'לי ומרשמלו ללא אפייה:

הכנת הבסיס:

  1. רסקו את הפתי בר וערבבו עם החמאה המומסת, שטחו והדקו היטב לתחתית התבנית.  

הכנת המלית:

  1. הקציפו את השמנת המתוקה עד לקבלת קצף עמיד, הוסיפו את הגבינה, הלימון והסוכר וערבבו בתנועות קיפול עד לקבלת מרקם אחיד.
  2. חממו על בן מרי את המרשמלו עם 1/2 כוס חלב תוך כדי ערבוב תמידי והוסיפו לתערובת הגבינה.
  3. שפכו את הבלילה מעל הפתי בר והקפיאו במשך כשעה עד להתייצבות.

הציפוי:

  1. הכינו את הג'לי לפי הוראות היצרן ושפכו מעל העוגה.
  2. קשטו במרשמלו והכניסו להקפאה למספר שעות לפני ההגשה. 

בהצלחה רבה ובתאבון

קרדיט: תמרה בר מוחא

המתכון מאת: נועם זיגדון

 

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום