מתכון למקלובה בשני צבעים

עוגת אורז בשני צבעים עם שכבת גזר מגורד ועופות המתובלים היטב בשילוב האורז הלבן יוצרים מראה וטעם מושלם ומיוחד, ארוחת צהרים בהגשה מעניינת יותר ובטעם חדש

חני לוין | מתכונים 25.1.2021 | 09:57

מקלובה בשני צבעים צילום: אפרת ושדי

מתכון למקלובה בשני צבעים

זמן ההכנה: 45 דקות. זמן בישול: 90 דקות.

המצרכים למקלובה בשני צבעים:

  • 16 כנפיים
  • שק וחצי גזר מגורד
  • 3 כוסות אורז
  • 1 בצל חתוך לקוביות
  • 2 כפות אבקת מרק עוף
  • מלח

אופן ההכנה למקלובה בשני צבעים:

  1. חממו סיר גדול עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להזהבה.
  2. הכניסו את השוקיים / הכנפיים לסיר וצרבו מספר דקות מכל הכיוונים, תבלו באבקת מרק עוף, וסדרו אותם בצורה שטוחה על תחתית הסיר.
  3. הנמיכו את האש ובשלו בסיר מכוסה במשך 30 דקות.
  4. הוסיפו את הגזר המגורד ושטחו היטב מעל העופות ובשלו חצי שעה נוספת בסיר מכוסה.
  5. בסיר נפרד הכניסו את האורז עם 6 כוסות מים, מעט מלח ומעט שמן והביאו לרתיחה, הנמיכו את האש ובשלו במשך 15 דקות עד לספיחת הנוזלים. לאח"מ שפכו את האורז על הסיר עם העופות והגזר ושטחו היטב, כסו את הסיר ובשלו עוד 30 דקות נוספות.
  6. הפכו את הסיר על קערת הגשה ויצא לכם עוגת מקלובה מושלמת.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: אפרת ושדי

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום