למרות הקורונה: יצוא התכשיטים מישראל לא נפגע

גידול משמעותי בביקושים לתכשיטי כסף ותכשיטי אופנה, למרות נגיף הקורונהנ, מנגד נרשמה ירידה בביקוש לתכשיטי זהב הגידול נרשם בעיקר בייצוא ל: איטליה, גרמניה, הולנד, אנגליה ושבדיה

אהרן מילר | כלכלי 7.2.2021 | 22:17

שעוני יוקרה. אילוסטרציה צילום: pixabay

ענף התכשיטים העולמי, והישראלי בכלל זה, התמודד בשנת 2020 עם אתגרים לא פשוטים שהושפעו מהמצב הבריאותי והכלכלי שפקד את העולם. למרות זאת, ענף התכשיטים הישראלי הצליח לשמור על יציבות יחסית ולסיים את השנה עם היקף יצוא של כ-377 מיליון דולרים, ירידה שולית של 5% בלבד לעומת אשתקד.

מהנתונים עולה כי בשנת 2020, כ-1985 יצואנים ישראלים ייצאו תכשיטים מכל הסוגים, בהיקף של למעלה מ-377 מיליון דולר, ירידה קלה של כ- 5% לעומת תקופה מקבילה אשתקד, שהיקף היצוא בה נאמד בכ-397 מיליון דולר.

ביצוא תכשיטי הכסף, ניכרה עלייה משמעותית של כ- 36% לעומת אשתקד, עליה משמעותית של 23% נרשמה בתכשיטי האופנה, זאת לעומת  ירידה של כ-25% בביקוש לתכשיטי הזהב, כולל תכשיטי יהלומים.

המגמה של הביקוש הגובר לתכשיטי כסף ותכשיטי אופנה מישראל מסתמנת בעיקר באירופה, בה המדינות המובילות בביקושים הן גרמניה, נורבגיה, שוויץ, הולנד, אנגליה וצרפת. היקפי היצוא הישראלי של תכשיטי האופנה עלו באופן משמעותי והסתכמו בגידול של 77% לעומת שנת 2019.  עלייה של כ- 53% נרשמה גם בביקוש לתכשיטי הכסף שם. ארצות הברית הייתה, ועודנה, היעד המרכזי לייצוא תכשיטים מישראל עם נתח נכבד של כ- 61% מהיקפי  היצוא. ביבשת זו נרשמה ירידה של כ- 7% בהיקפי יצוא תכשיטי הזהב.

הירידה בביקוש לתכשיטי הזהב באה לידי ביטוי גם ביצוא בחלק ממדינות אירופה עם ירידה כוללת של כ- 37% בהיקף היצוא לעומת שנת 2019, בעיקר במדינות צרפת, רוסיה ושוויץ, בעוד שבאיטליה, גרמניה, הולנד, אנגליה ושבדיה, הביקוש לתכשיטי זהב דווקא עלה.

ביצוא התכשיטים הישראלי לאסיה חלה ירידה בכל הסגמנטים למעט תכשיטי הכסף ששמרו על ההיקפים ביחס לשנת 2019.  כמו כן נרשמה ירידה ניכרת ביצוא תכשיטי הזהב להונג קונג – 14.8 מיליון דולר בשנת 2019 לעומת 5.1 מיליוני דולרים בלבד בשנת 2020.

בתוך כך, לאחר שנה לא קלה לענף היהלומים הישראלי, עם התאוששות בחודשים האחרונים לשנת 2020, בדגש על נובמבר ודצמבר, חודש ינואר 2021 ממשיך את המגמה החיובית עם עלייה בשלוש מתוך ארבע קטגוריות הסחר של הענף.

בחודש ינואר 2021 היבוא נטו של יהלומי גלם לישראל עמד על סך של כ-116 מיליוני דולרים, עלייה של כ-35% לעומת ינואר 2020. יצוא נטו של יהלומי גלם עמד על סך של כ-108 מיליוני דולרים, עלייה של כ-23 אחוזים לעומת ינואר אשתקד.

יבוא היהלומים המלוטשים נטו עמד על סך של כ-212 מיליוני דולרים, עלייה של כ-17.5% לעומת ינואר 2020 ואילו ביצוא היהלומים המלוטשים נטו, שעמד על סך של כ-335 מיליוני דולרים נרשמה דווקא ירידה של כ-15.5%.

הנתונים הנ"ל מעודדים בהתחשב בכך שחודש ינואר 2020 היה החודש האחרון טרם התפרצות הקורונה, בפברואר התפשטות הקורונה במזרח כבר הורגשה בענף, ונקודה חיובית נוספת טמונה בכך שבחודש ינואר 2021, יצוא יהלומי הגלם לאיחוד האמירויות עמד על למעלה מ-20% מיצוא יהלומי הכללי של ישראל, יעד חדש שנוסף למפת היצוא הישראלי, בינואר 2020 לא נרשם כל יצוא ישיר של יהלומים לאיחוד האמירויות. עם זאת יש לקחת בחשבון כי גם רוב ינואר 2021 עבר על התעשייה בסגר.

אופיר גור, מנהל מינהל יהלומים, אבני חן ותכשיטים במשרד הכלכלה והתעשייה, הסביר את המגמות ואמר: "ענף היהלומים הישראלי למד להסתגל ולהשתנות בהתאם לטעם בשווקים העולמיים ומבחינה זו בהחלט יש מקום לשמור על אופטימיות. אנו רואים  כי גם בשנה מאתגרת זו, הענף הצליח לשמור על יציבות וההערכה היא כי בשנה הבאה אנו צפויים לחזות בצמיחה משמעותית. ישנן מגמות חדשות בצריכת התכשיטים העולמית, בהן עלייה בביקוש לתכשיטי הכסף ותכשיטי האופנה, לעומת צריכת תכשיטי הזהב, אשר ענף התכשיטים הישראלי למד להסתגל אליו".

"אני שמח לראות כי המגמה החיובית שנרשמה בחודשים האחרונים המשיכה גם בחודש ינואר, למרות הסגר. בסה"כ, יש לתעשייה סיבות לאופטימיות אחרי תקופה קשה. הנתונים שנרשמים בענף היהלומים העולמי ובאופן ספציפי בשוק היהלומים והתכשיטים האמריקאי בחודשים האחרונים מצביעים על התאוששות וכפי שניתן לראות, התעשייה הישראלית לוקחת בכך חלק" הוסיף גור.

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום