מתכון לסלט חצילים מטוגנים ברוטב פיקנטי

סלט פיקנטי מושלם של חצילים מטוגנים המתובלים ברוטב עגבניות המשולב תבלינים בתוספת חומץ היוצרים סלט חגיגי וטעים במיוחד לכבוד החג והשבת

חני לוין | מתכונים 25.2.2021 | 12:00

סלט חצילים מטוגנים ברוטב פיקנטי צילום: חני לוין

אופן הכנת סלט חצילים מטוגנים ברוטב פיקנטי. קרדיט: ורד כהן

מתכון לסלט חצילים מטוגנים ברוטב פיקנטי

זמן ההכנה: 30 דקות.

המצרכים לסלט חצילים מטוגנים ברוטב פיקנטי:

1 חציל גדול חתוך לקוביות.

לרוטב:

  • 4 שום קצוצות
  • 1/2 כף כמון
  • 1/2 כפית צילי גרוס
  • מלח לפי הטעם
  • 1.5 כפות פפריקה
  • 1 כף גדושה של סוכר
  • 1/3 כוס חומץ
  • 2 כפות גדושות רסק עגבניות.
  • 1/2 כוס מים רותחים

אופן ההכנה לסלט חצילים מטוגנים ברוטב פיקנטי:

  1. חממו מחבת עם שמן עמוק וטגנו את קוביות החציל עד להשחמה.
  2. הוציאו על גבי נייר סופג.

הכנת הרוטב:

  1. חממו מחבת או סיר קטן עם מעט שמן וטגנו את השום עד להזהבה.
  2. הוסיפו את יתר המצרכים וערבבו היטב.
  3. הוסיפו את החצילים המטוגנים וערבבו היטב.
  4. ניתן להוסיף מעט שומשום.
  5. אכסנו בקופסא אטומה והכניסו למקרר.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: ורד כהן

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום