מתכון לעוגת שיש מוצלחת וכשרה לפסח

כולם מחפשים עוגה קלילה וטעימה שניתן לנשנש בכל עת גם לאחר ארוחה בשרית, מתכון לעוגת שיש פסחית תיתן את המענה, היא מוצלחת, קלה להכנה, גבוהה ומרשימה

חני לוין | מתכונים 1.4.2021 | 20:40

עוגת שיש מוצלחת וכשרה לפסח צילום: נועם זיגדון

מתכון לעוגת שיש מוצלחת וכשרה לפסח

זמן ההכנה: 40 דקות. זמן אפייה: 45 דקות.

המצרכים לעוגת שיש מוצלחת וכשרה לפסח:

כוס מדידה חד פעמית חמה

  • 7 ביצים מופרדות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1-1/4 כוסות סוכר
  • 1/4 כוס שמן
  • 1/4 כוס מיץ תפוזים טבעי
  • 1-1/4 כוסות קמח תפו"א
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 2 כפות שטוחות קקאו

אופן ההכנה לעוגת שיש מוצלחת וכשרה לפסח:

  1. בקערה הקציפו את החלמונים (הצהוב) עם 1/4 כוס סוכר והסוכר ווניל עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה, הוסיפו את השמן תוך זילוף דק
  2. הוסיפו בהדרגה את קמח תפוחי האדמה, אבקת האפיה והמיץ והקציפו עד לקבלת בלילה חלקה
  3. בקערה נפרדת הקציפו את החלבונים (הלבן) עם 1/4 כוס סוכר, עד לקבלת קצף יציב
  4. הוסיפו את הקצף לתערובת החלמונים  ע"י ערבוב בתנועות קיפול עד לקבלת תערובת אחידה
  5. צקו 1/2 מהבלילה לתבנית בינונית. לחצי הכמות שנותרה הוסיפו 2 כפות קקאו וערבבו באיטיות עד לאיחוד.
  6. שפכו את התערובת החומה שנוצרה מעל התערובת הבהירה ובעזרת מזלג קשקשו באיטיות לקבלת צורת שיש.
  7. הכניסו לתנור שחומם מראש על 180° למשך כ- 45 דקות. עד להשחמה.

בהצלחה רבה וחג שמח

המתכון מאת: נועם זיגדון

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום