מתכון לבחש – אורז עם בשר וירק קצוץ

ארוחת צהריים בסיר אחד ובטעם משובח, מתכון ל'בחש', תבשיל בוכרי המורכב מאורז, בשר וירק קצוץ מתבשלים יחד ויוצרים מנה מוצלחת וטעימה במיוחד

חני לוין | חדשות בעולם 5.4.2021 | 10:08

בחש – אורז עם בשר וירק קצוץ צילום: נועם זיגדון

מתכון לבחש – אורז עם בשר וירק קצוץ

זמן ההכנה: 60 דקות.

המצרכים לבחש – אורז עם בשר וירק קצוץ:

  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 3 חבילות של כוסברה קצוצה
  • 1/2 כוס שמן
  • 3 כוסות אורז
  • 400 גרם טחול / חזה / עוף / בשר או כל בשר אחר שאוהבים
  • זרעי כוסברה טחונים
  • פלפל שחור
  • כורכום
  • מלח
  • כמון
  • 6 כוסות מים רותחים

אופן לבחש – אורז עם בשר:

  1. חממו סיר עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להזהבה
  2. הוסיפו את הבשר וטגנו כ-10 דקות נוספות תוך כדי ערבוב תמידי
  3. הוסיפו את הכוסברה וערבבו במשך דקה, הוסיפו כ- 3  כוסות מים
  4. ובשלו כחצי שעה על אש גבוהה
  5. תבלו והוסיפו עוד 3 כוסות מים רותחים והביאו לרתיחה
  6. שטפו היטב את האורז וסננו, הוסיפו לסיר
  7. ובשלו כ 10 דק' על להבה גבוהה עם סיר פתוח
  8. שהמים מגיעים לגובה האורז העבירו ללהבה בנונית על אש נמוכה, כסו את הסיר ובשלו כ-20 דקות

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום