מתכון לקציצות דגים בעשבי תיבול

דגים, המאכל האהוב על כולם, והפעם המתכון לקציצות נסיכת הנילוס עם ירק קצוץ ובציפוי של פירורי לחם, מטוגנות ומבושלות ברוטב אדום ועשבי תיבול

חני לוין | מתכונים 6.4.2021 | 10:43

קציצות דגים בעשבי תיבול צילום: נועם זיגדון

מתכון לקציצות דגים בעשבי תיבול

זמן ההכנה: 40 דקות. זמן בישול: 15 דקות.

המצרכים לקציצות דגים בעשבי תיבול:

לקציצות:

  • 1 ק"ג דג נסיכת הנילוס
  • 2 בצלים
  • 6 שיני שום
  • 1 צרור כוסברה
  • 3 כפות פירורי לחם
  • פלפל שחור
  • 1 ביצה 
  • מלח

לציפוי:

  • 1 כוס פירורי לחם

לרוטב:

  • 2 בצלים פרוסים דק
  • 2 כפות רוטב טריאקי
  • פטרוזיליה קצוצה
  • כוסברה קצוצה
  • שמיר קצוץ
  • פלפל שחור
  • פפריקה מתוקה
  • צ'ילי חריף
  • מים
  • שמן

אופן ההכנה לקציצות דגים בעשבי תיבול:

  1. טוחנים את הדג עם הבצל, הכוסברה והשום מתבלים ומוסיפים ביצה ו3 כפות פירורי לחם בתוך העיסה, טוחנים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.
  2. יוצרים קציצות ומטבילים בפירורי לחם, מטגנים בשמן משני הצדדים

הכנת הרוטב:

  1. מטגנים את הבצלים עם שמן, מוסיפים את התבלינים, עשבי התיבול מסדרים את הקציצות  המטוגנות בסיר מוסיפים מים רותחים עד לגובה הקציצות מבשלים על להבה נמוכה כרבע שעה

בהצלחה רבה ובתאובן

המתכון מאת: נועם זיגדון

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום