10:35 דפנה ליאל: הקואליציה מתכנסת לישורת האחרונה: ועדת הכספים החלה להצביע על תקציב המדינה לקראת שניה ושלישית. צפוי מרתון של דיונים עד חמישי.
10:35 מיכאל שמש: בצל פיטורי ראש השב״כ והכוונה להפגין ביום רביעי, מנהל הגימנסיה הרצליה בת״א ד״ר זאב דגני כינס הבוקר את צוות המורים והכריז כי בתיכון יבוטל יום הלימודים ברביעי ובכוונתם לנסוע להפגין בירושלים.
10:18 ׳ווינט׳: קמפיין הגיוס שיזמה משפחתו של ירדן ביבס הגיע ליעד תוך יממה אחת בלבד, וכבר יותר מ-5 מיליון שקל נתרמו לו ע״י עשרות אלפים מהארץ ומהעולם.
09:48 ׳ערוץ 12׳: מחוץ לאולם בית המשפט המחוזי בתל אביב החלו להתאסף מפגינים נגד נתניהו, שקוראים להוציא אותו לנבצרות.
09:48 השר שיקלי מהליכוד לאדמקר וישראל כהן ב׳קול ברמה׳: ״את המכתב של היועמ״שית נגד פיטורי ראש השב״כ צריך לגרוס. לממשלה יש סמכות לפטרו - שלום ולהתראות״.
08:22 יובל שגב: ראשי מפלגות האופוזיציה לפיד, גנץ, ליברמן וגולן צפויים להפגש היום בכנסת להתייעצות משותפת על פיטורי רונן בר. ינסו לגבש חזית אחידה.
08:22 דוברות המשטרה: עיתונאית תושבת העיר העתיקה בירושלים נעצרה בחשד לפרסום תכני הסתה ותמיכה בארגון טרור ברשתות החברתיות.
08:22 היום ב-17.00 שעון ישראל: הניתוח הגורלי של האדמו״ר מויז׳ניץ. מנייני תפילות יתקיימו בכל רחבי העולם.
08:22 מוטי קסטל: הסכם המיזוג של תקווה חדשה והליכוד יובא היום להצבעה ואישור מזכירות הליכוד. (טלפונית) שרים, ח״כים ופעילים רבים ששוחחו איתי מביעים זעם עצום על מה שהם מכנים ״מחטף״ ו״מכירת חיסול״ של המפלגה.
07:03 ספיר לפקין: דובר חמאס ג'יהאד טה טען: "נמשכים מאמצי המתווכות וישראל מתעכבת כדי להימנע ממעבר לשלב השני. ההצעות שהוצגו לאחרונה הן בלב ההסכם והן לא רחוקות ממנו, הן הפתח הבסיסי לכניסה ליישום השלב השני. העמדה האמריקנית חייבת להיות ברורה לגבי הכישלון של ישראל להתחייב ליישום השלב השני".
07:02 ספיר לפקין: דובר חמאס חאזם קאסם לעיתון אל-ערבי אל-ג'דיד הקטארי: "איומיו של השליח האמריקני ויטקוף אינם משרתים את יישום ההסכם ומסבכים עוד יותר את העניינים. המשא ומתן דשדש בגלל עמדת ממשלת הימין שחוששת מהתחייבות לשלב השני. המגעים נמשכים, והדרך לשחרור כל החטופים היא לחייב את ממשלת נתניהו לעמוד בסעיפי ההסכם".
07:01 ספיר לפקין: מנהיג החות'ים עבד אל-מלכ אל-חות'י אמר בנאומו הערב: "התוקפנות האמריקנית נכשלה ולא תשיג את מטרתה. כל עוד ארה"ב תמשיך בתוקפנות נגד ארצנו, הספינות שלו, נושאות המטוסים שלו וכל הצי הימי - יותקפו והיא תהיה כפופה להחלטת האיסור על השיט. אם התוקפנות האמריקנית נגד ארצנו תימשך, ננקוט בצעדי הסלמה נוספים, הסלמה - תיענה בהסלמה".
16.03.25 | 23:33 מרדכי הלפרין: מוישי פרוש שהותקף הערב יחד עם בנו הקטן בירושלים הגיש תלונה במשטרה, ספג מכה בכתפו וכעת ייבדק האם היא התפרקה. התקיפה בוצעה על ידי קבוצה של כשבעה צעירים, הוא הופל לרצפה כאשר הם דרכו עליו תוך גידופים. מאבטח השר פרוש, אביו, נאלץ לאיים עליהם כדי שישיבו את הילד עם העגלה.
16.03.25 | 23:33 דורון קדוש: דובר צה״ל: צה״ל תקף בשעות האחרונות מפקדה של כוח רדואן ומבנים הנמצאים בשימוש חיזבאללה בדרום לבנון. הימצאות תשתיות טרור אלו מהוות הפרה בוטה של ההבנות בין ישראל ללבנון, צה״ל לא יאפשר פעילות מסוג זה ויפעל נגדן. צה״ל יתקוף מחבלים חמושים בדרום לבנון ויפעל על מנת להסיר כל איום על מדינת ישראל.
16.03.25 | 23:33 עוד מהשר יריב לוין: ״אסור להיכנע לאיומים או לנסיונות לשלול מהממשלה את סמכותה. הכניעה לאלימות ולסרבנות במרץ 2023 היא שהביאה אותנו למצב היעדר המשילות הנוכחי. עכשיו זוהי שעת מבחן עבור כולנו. הגיע הזמן לישראל דמוקרטית שההחלטות בה מתקבלות על ידי נבחרי הציבור ולא על ידי משפטנים מורמים מעם״.
16.03.25 | 23:33 שר המשפטים יריב לוין: ״חוק השב״כ קובע באופן מפורש כי הממשלה רשאית להפסיק את כהונתו של ראש השירות לפני תום תקופת כהונתו. את החוק הזה אמורה להכיר גם היועצת המשפטית לממשלה. במקרה ומישהו התבלבל, ישראל היא דמוקרטיה, וכולם בה, כולל היועצת, כפופים לחוק״.
16.03.25 | 23:33 לירן תמרי: בנו של השר מאיר פרוש הותקף הערב בבניין מגוריו של השר בירושלים. המשטרה פתחה בחקירה.
16.03.25 | 23:13 משה ויסברג: בצל הסערות הפוליטיות, יו״ר ועדת הפנים ח״כ יעקב אשר עלה למעונם של גדו״י: הגר״ד לנדו, הגרמ״ה הירש, הגרמ״צ ברגמן, הגרב״ד פוברסקי, הגר״ש שטיינמן והגר״ש גלאי, להזמינם ולהתברך לקראת שמחת הבר מצווה לנכדו ביום שלישי.