הודעה משותפת לדובר צה"ל ודוברות שב"כ: ברחבי רצועת עזה: צה"ל ושב"כ תקפו והשמידו חמישה מחסני אמצעי לחימה ואתר שיגור של ארגון הטרור חמאס צה"ל ושב"כ תקפו והשמידו אתמול (ב') חמישה מחסני אמצעי לחימה ואתר שיגור של ארגון הטרור חמאס במספר תקיפות ברחבי רצועת עזה. במחסנים שהותקפו אוחסנו רקטות, כלי נשק, מטענים, רימונים וציוד לחימה נוסף ששימש את מחבלי חמאס לקידום מתווי טרור נגד כוחותינו ברצועה. המחסנים שהותקפו הוקמו בתוך מסגדים ולצד תשתיות הומניטריות ברצועת עזה. מדובר בדוגמה נוספת לשימוש הציני של חמאס בתשתיות אזרחיות, ובהן מסגדים ותשתיות הומניטריות, זאת תוך הפרה של הדין הבין לאומי וניצול ציני של האוכלוסייה האזרחית. התקיפות ברצועת עזה מהוות אזהרה ברורה. צה"ל ושב"כ לא יקבלו פעילות טרור מכל סוג שהיא לעבר אזרחי מדינת ישראל וימשיכו לפעול בנחישות נגד כל איום ולנקוט את הצעדים הנדרשים לשמירה על ביטחון אזרחי ישראל. כוחות הביטחון בפיקוד הדרום פרוסים במרחב בהתאם להסכם וימשיכו לפעול להסרת כל איום מיידי.
היועמ"שית לממשלה: "לגייס באופן מיידי 3,000 תלמידי ישיבות"
היועצת המשפטית לממשלה הבהירה כי על מערכת הביטחון לפעול באופן מיידי לגיוסם של 3,000 תלמידי ישיבות. בסוגיית התמיכות הבהירה כי פסיקת בג"ץ עלולה להשפיע גם על תקציבים נוספים המיועדים לתלמידי הישיבות
היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה הגיבה הערב (שלישי) לפסיקת בג"ץ בעתירות הגיוס והתמיכות והודיעה כי על צה"ל לפעול לגיוסם באופן מיידי 3,000 בחורי ישיבות, מלבד מספר החרדים שכבר מתגייסים מדי מחזור.
"על מערכת הביטחון לפעול באופן מיידי לביצוע פסק הדין לגיוסם של תלמידי הישיבות החייבים בשירות צבאי", כתבה.
היועמ"שית הבהירה כי המספר 3,000 הינו ראשוני וכתבה: "גיוס של 3,000 בני ישיבות לשנת הגיוס המתחילה בחודש יוני, 2024 בנוסף למספר המתגייסים הממוצע שנרשם מקרב הציבור החרדי בשנים האחרונות משקף מספר ראשוני בלבד , לגיוס בטווח המיידי, והוא איננו הולם את צרכי הצבא או מגשים את ערך השוויון".
בהרב-מיארה מתייחסת גם לסוגיית התמיכות ומבהירה כי הפסקת התמיכות עלולה להשפיע גם על תקציבים עקיפיים כמו הטבות במעונות יום וכדו'.
"יש להימנע מכל פעולה להעברת כספים, באופן ישיר או עקיף, שיש בה משום תמיכה בפעילותם של אלה שנמנעים מגיוס, או שיש בה משום עקיפת פסיקתו האמורה של בית המשפט. פסיקה זו משליכה אף על תמיכות ואפיקי מימון אחרים המיועדים לתלמידי מוסדות תורניים החייבים בשירות צבאי", כתבה.
היא הוסיפה: "בהקשר זה, הובאה בפנינו חוות דעתו של היועץ המשפטי של משרד האוצר, והתקיימו ישיבות בהשתתפות כלל הגורמים הרלוונטיים לבחינת הדברים. בימים הקרובים, יועברו הנחיות משפטיות מתאימות גם בעניין זה".
