דביר ג'ברה: יוזמת חוקי אונר"א, חה"כ יוליה מלינובסקי מישראל ביתנו על דחיית העתירות נגד החוקים שיזמה: "מי עמד בראש הרכב השופטים שדחו את העתירות? נשיא העליון, יצחק עמית. אז כשבפעם הבאה יגידו לכם שבג"ץ מצפצף על החקיקה ופוסל חקיקה ימנית, תבדקו טוב טוב איך חוקקו את החוקים, האם בכוונות נקיות או בהטרלות מגוחכות"
הצעד החריג של רשות שדות התעופה לקראת חתונת אבנר נתניהו
מתחתנים באבטחה גבוהה: המרחב האווירי ייסגר בחתונת בנו של ראש הממשלה, גורמי הביטחון יציבו במתחם מיגוניות
רשות שדות התעופה הודיעה כי ביום שני הקרוב ייסגר המרחב האווירי מעל גן האירועים "חוות רונית" – שם תיערך חתונתו של אבנר נתניהו, בנו של ראש הממשלה. לפי הדיווח בכאן 11, ההחלטה החריגה פורסמה בהודעת NOTAM (הודעה לטייסים) שפורסמה ביממה האחרונה.
על פי ההודעה, המרחב האווירי במקום ייסגר לטיסות אזרחיות ביום שני, החל מהשעה 16:00 ועד לשעה 02:00 בלילה – בעקבות פעילות ביטחונית שתבוצע על ידי המשטרה. מדובר בשטח אווירי המשמש בדרך כלל לאימוני טיסה שממריאים משדה התעופה בהרצליה.
הפעם האחרונה שבה נסגר מרחב אווירי לטובת אירוע פרטי הייתה ביערות הכרמל בשנת 2015 – אז הוחלט גם כן על סגירת המרחב מחשש להטרדות או ניסיונות תיעוד מהאוויר.
בנוסף לסגירת המרחב האווירי, גורמי הביטחון יציבו במתחם החתונה מיגוניות למקרה שגורמי טרור ינסוע לפגוע בחגיגה המשפחתית. זאת, בשל נוכחותם הצפויה של ראש הממשלה בנימין נתניהו ובכירי המדינה במקום.
