וושינגטון: רשות ההגירה והמכס של ארה"ב (ICE) הודיעה על מעצרם של מספר אזרחים אפגנים, שהיגרו לארה"ב על ידי ממשל ביידן במהלך מבצע "ברוכים הבאים לבעלות הברית".
טורקיה עצרה 3 מרגלים ומיהרה למחוק את ההודעה
איסטנבול דיווחה תחילה על רשת ריגול שפעלה עבור איחוד האמירויות וניסתה לאסוף מידע על גופים ביטחוניים בטורקיה, אך שעות לאחר מכן הסירה את ההודעה והכחישה כל קשר
סערה מדינית וביטחונית פרצה אתמול (שלישי) בטורקיה לאחר שמשרד התובע הכללי באיסטנבול הודיע כי כוחות הביטחון עצרו שלושה חשודים שפעלו לכאורה כסוכנים חשאיים בשירות המודיעין של איחוד האמירויות, כך פורסם בn12.
על פי ההודעה המקורית, השלושה ניסו לאסוף מידע אישי על בכירים בגופים רגישים במדינה באמצעות קווים סלולריים מקומיים ופרופילים מזויפים.
לפי הפרטים שפורסמו בתחילה, החשודים השיגו קו טלפוני מחברת GSM טורקית והעבירו אותו לגורמים באמירויות לצורכי מודיעין. בין היעדים שנחשפו היו בכירים בתעשיות ביטחוניות, קווים ממשלתיים של משרד החוץ ואף נציגויות רשמיות של מדינות זרות. הרשויות הודיעו כי שלושה נעצרו ואילו חשוד נוסף שנמצא בחו"ל נותר מבוקש.
אלא שהפרשה קיבלה תפנית חדה. אתר Middle East Eye דיווח כי זמן קצר אחרי פרסום ההודעה הרשמית, גורמים טורקיים החלו לפנות לכלי תקשורת ולבקש להסיר את הידיעה בטענה שמדובר במידע שגוי. בהמשך נמחקה ההודעה מחשבון ה-X הרשמי של התביעה ובמקומה פורסמה גרסה חדשה שבה הושמט כל אזכור לקשר לאיחוד האמירויות.
עוד דווח בn12 כי בשעות הערב פורסמה הבהרה נוספת ובה הודגש כי לפי ממצאי החקירה אין לחשודים כל קשר לאמירויות. הדיווח המקורי, שכלל פרטים רבים על פעילותם, הפך לפתע לנושא מדיני רגיש, ובתקשורת המקומית טענו כי ניכרים בו סימנים לתמרונים פוליטיים.
הדרמה מתרחשת על רקע שיפור יחסי אנקרה ואבו דאבי מאז 2021, אז נחתמו הסכמי סחר והשקעות ונערכו ביקורים הדדיים של מנהיגי המדינות. עם זאת, המתיחות גוברת שוב בעקבות מלחמת האזרחים בסודאן, שבה האמירויות תומכת בכוחות המורדים RSF בעוד שטורקיה נוטה לתמוך בצבא הסודאני.
