מבזקים מבזקים +
תל אביב 13°c
באר שבע 11°c
חיפה 14°c
ירושלים 8°c
בית שמש 9°c
בני ברק 13°c
אשדוד 13°c
ט"ז אדר התשפ"ו | 05.03.2026
תל אביב 13°c
באר שבע 11°c
חיפה 14°c
ירושלים 8°c
בית שמש 9°c
בני ברק 13°c
אשדוד 13°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

הם מתדלקים, אנחנו צדים: חלוקת העבודה הדרמטית בשמי איראן נחשפת

ישראל מובילה את ציד הטילים במערב ובמרכז איראן, האמריקאים אחראים בין היתר על הזירה הימית והובלת מערך התדלוק – כשמאחורי הקלעים פועלים אלפי חיילים ותאי תיאום משותפים המסנכרנים מודיעין והתקפה

הם מתדלקים, אנחנו צדים: חלוקת העבודה הדרמטית בשמי איראן נחשפת
אילוסטרציה המתארת את המתחם שהותקף, בו אוחסנו טילים מסוג 'קאדר' צילום: דובר צה"ל

בכיר בצבא חשף כי צה"ל ביצע תחקור של מבצע "עם כלביא", ובחן איך אפשר לשפר ולעשות זאת טוב יותר. אותו הדבר עשו גם בסנטקום (פיקוד המרכז של ארצות הברית). כך דווח במעריב.

על פי הבכיר, באמצע נובמבר נפגשו גורמים בצה"ל עם האמריקאים, שם הוצגו התחקירים של שני הצבאות. בעקבות זאת הגיעה ההבנה שיכול להיות תרחיש שהאיראנים יתקפו, ומאז בוצעה סדרת מפגשים.

הבכיר סיפר שבאגף התכנון מדברים חצי הזמן אנגלית. מחצית מבניין הכוח בזמן המלחמה נעשה באנגלית עם האמריקאים. הוא גם סיפר שיש בישראל יותר מאלף חיילים אמריקאים שמתאמים את הפעולות של המלחמה. יש תאי תיאום בישראל ובארצות הברית אשר מתאמים בהגנה ובהתקפה - וכך הצבאות מסכרינים פעילות ומודיעין למטרות.

ישראל אחראית על ציד הטילים במערב איראן ובמרכזה. בחלק הדרומי מתבצעת חלוקה לפי נושא, למשל - האמריקאים לקחו את תקיפת חיל הים של איראן, ולאמריקאים יש עדיפות בתדלוק. כך דווח במעריב.

על פי הבכיר, יש חלוקה של המדינות בהתקפה: ישראל אחראית על ציד הטילים במערב איראן ובמרכזה. בחלק הדרומי מתבצעת חלוקה לפי נושא, למשל - האמריקאים לקחו את תקיפת חיל הים של איראן, ולאמריקאים יש עדיפות בתדלוק. יש לאמריקאים פי עשרות מטוסי תדלוק, והם מתדלקים את מטוסי חיל האוויר.

המטרה של צה"ל היא לכתוש בשבועיים הקרובים את כל מתקני המשטר ואחרים באיראן. מדובר באלפי מטרות. מדובר במהלך מורכב, והיתרון של האמריקאים הוא ביכולות.

איראן ארצות הברית (ארה"ב) מבצע שאגת הארי

 צבע אדום

art