אסף רוזנצוייג: דיווח בדר שפיגל בגרמניה: משרד ההגנה של ארה"ב עדכן בעלות ברית אירופיות בנאט"ו כי צפוי קיצוץ נרחב בפריסת הכוחות האמריקניים באירופה, כולל מטוסי קרב, מפציצים, כלי טיס בלתי מאוישים, ספינות מלחמה וצוללות - שנועדו להיות מוכנים לשימוש של פיקוד אירופה של צבא ארה"ב
ארה"ב חידשה את ליווי המכליות במיצרי הורמוז כדי ללחוץ על איראן
חיל הים האמריקאי סייע למכלית ענק יוונית, שנשאה כ-2 מיליון חביות נפט ונתקעה במפרץ מאז מרץ, ומתכנן ללוות כ-12 כלי שיט נוספים במיצרי הורמוז, ברקע הלחץ על איראן לחזור למסלול ההסכם עם ארה"ב
בנסיון להפעיל לחץ על איראן להגיע להסכם עם ארה"ב, חיל הים האמריקאי חידש את הסיוע לכלי שיט במעבר מיצרי הורמוז, כך על פי גורמים בצבא ארה"ב.
גורמים רשמיים אמרו לוול סטריט ג'ורנל כי מכלית ענק יוונית עמוסה בשני מיליון חביות נפט גולמי, קיבלה סיוע על ידי חיל הים האמריקאי, כשחצתה את נתיב המים מול חופי עומאן.
הספינה הייתה תקועה במפרץ במזרח התיכון מתחילת מרץ וכעת היא בדרכה להודו כדי להעביר את מטענתה.
ההגנה היא דחיפה מחודשת של "פרויקט חופש", יוזמה אמריקאית להנחיית ספינות דרך מסדרון הספנות החיוני שהופסק כ-36 שעות לאחר תחילת המבצע.
גורמים רשמיים אמרו כי חיל הים מתכנן לסייע לכ-12 כלי שיט, כולל מכליות-על וספינות מכולות, לחצות את נתיב המים בימים הקרובים.
