דורון קדוש: צה״ל בהודעה רשמית על פרשת פולימרקט: צה״ל רואה בחומרה רבה כל מעשה המסכן את ביטחון המדינה, ובפרט שימוש במידע מסווג ביותר לשם השגת רווח אישי, כפי שעולה מהמידע שהגיע לידי צה״ל. מדובר בכשל ערכי חמור ובחציית קו אדום ברורה, שאינם עולים בקנה אחד עם ערכי צה״ל והמצופה ממשרתיו. כלפי כל גורם שיימצא כי היה מעורב בפעולות מסוג זה יינקטו הליכים פליליים ופיקודיים. נבהיר כי על פי ממצאי החקירה לא נגרמה פגיעה מבצעית באירוע הנוכחי. צה״ל לא ישלים עם התנהלות מסוג זה. בעקבות האירוע ננקטו צעדים, הנהלים יחודדו בכלל יחידות צה״ל, במטרה למנוע הישנות מקרים דומים.
אירוע ירי במטה השירות הפדרלי הרוסי
גבר פתח באש מנשק אוטומטי במטה שירות הביטחון הפדרלי של רוסיה, באותו יום בו מציינים את "יום שירותי הביטחון" | דווח על כמה נפגעים ועל הרוג אחד. יתכן ומדובר ביורה עצמו

אילוסטרציה צילום: unsplash
גבר פתח בירי בנשק אוטומטי במטה שירות הביטחון הפדרלי (FSB) שנמצא באזור הקרמלין במוסקבה בירת רוסיה.
היום (חמישי) מציינים ברוסיה את "יום שירותי הביטחון", ומקור שמקורב ל-FSB אמר שהיורה ככל הנראה רצה לבצע את הירי בזמן נאומו של הנשיא ולדימיר פוטין באזור אחר לגמרי במדינה - נאום שנתי שיש לו שיא רייטינג, שכן מדובר בנאום לרגל השנה האזרחית החדשה שבפתח - 2020.
גורם אחר אמר לסוכנות הידיעות RT הרוסית, כי שירותי המודיעין חושדים שמדובר באירוע טרור, אך אין לכך כל אישור.
בסרטונים שפורסמו ברשתות החברתיות, נראו שוטרים חמושים רצים ברחובות.
בהצהרה של ה-FSB נמסר כי היורה "נוטרל" וכי הרשויות פועלות לזיהויו, כך דיווחה סוכנות הידיעות הרוסית "אינטרפקס". בהצהרה נאמר כי מספר אנשים נפצעו במהלך הירי, אך לא התייחסו לדיווחים אם היו הרוגים.
מנגד, כלי תקשורת מקומיים דיווחו שלפחות אדם אחד נהרג וכי היורה השתמש בנשק אוטומטי מסוג קלצ'ניקוב.
