תבשיל אסדו עם פירות יבשים ברוטב טריאקי

המתכון המוצלח לבשר אסדו בתוספת פירות יבשים, הנותנים את הטעם המיוחד למנה מקורית ומכובדת עם העדינות של רוטב הטריאקי המוסיף שלמות לתבשיל מקורי ואהוב

מתכונים 17.9.2020 | 12:50

אסדו עם פירות יבשים צילום: מיכל חשבון

בשר אסאדו עם פירות יבשים

המצרכים:

אסדו חתוך לקוביות

עלי דפנה

פלפל אנגלי

3 בצלים חתוכים לרצועות

כף סוכר

כף מלח

כף פפריקה מתוקה

פלפל שחור לפי הטעם

כף אבקת מרק בצל

1/2 כוס רוטב טריאקי

1/2 כוס צ'ילי מתוק

צימוקים בהירים

מעט שזיפים ללא גרעין

מעט משמשים

מעט חמוציות

אופן ההכנה:

בשלו בסיר את הבשר עם עלי הדפנה ופלפל אנגלי עד לרתיחה, הנמיכו את האש ובשלו במשך שעה וחצי.

בסיר נפרד טגנו עם מעט שמן את רצועות הבצלים, כאשר הבצל מזהיב הוסיפו כף סוכר והמשיכו לקרמל ולערבב עד להזהבה מלאה (היזהרו לא לשרוף). הוסיפו את הפפריקה, הפלפל השחור, אבקת מרק בצל, רוטב הטריאקי והצ'ילי המתוק וערבבו היטב, הוסיפו חצי כוס ממי הבישול של הבשר והמשיכו לערבב.

הוסיפו גם את קוביות הבשר המבושלות ומעליהן פזרו את הפירות היבשים, הוסיפו עוד כוס וחצי ממי הבשר מעל לבשר והפירות היבשים. נענעו את הסיר בכדי שהכל יתערבב בצורה טובה כסו את הסיר והכניסו לתנור על 180 מעלות ומשך שעה.

הגישו לצד אורז לבן

בהצלחה רבה ובתאבון מאת: מיכל חשבון

 

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום