ארוחת ערב משובחת: מתכון למרק פטריות פורטובולו מוקרם

הארוחה החלבית שתעשה לכם את הערב עשיר ומיוחד ופתיח נפלא לתחילת החורף עם מתכון למרק פטריות פורטובולו מוקרם • תרגישו במסעדה בלי הצורך לצאת מהבית

חני לוין | מתכונים 1.11.2020 | 20:08

מרק פטריות פורטובולו מוקרם צילום: אלי סגל

מתכון למרק פטריות פורטובולו מוקרם - כ-10 מנות

המצרכים:

  • 60 גרם חמאה
  • 3 בצלים גדולים חתוכים
  • 2 קופסאות פטריות פורטובלו חתוכות
  • 2\1 קופסא פטריות פורטובלו חתוכות לפרוסות
  • 4 שיני שום
  • 2\1 כוס קמח
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 4\1 כפית אגוז מוסקט
  • 2\1 1 וחצי ליטר מים
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

  1. חממו סיר על האש והמיסו את החמאה, הוסיפו את הבצל וטגנו עד להזהבה.
  2. הוסיפו 2 קופסאות פטריות ושום והמשיכו באידוי עד לצמצום הנוזלים.
  3. הוסיפו את הקמח וערבבו היטב, הוסיפו מלח ואגוז מוסקט והמשיכו לערבב, הוסיפו את המים והביאו לרתיחה. הנמיכו את האש ובשלו כ- 40 דקות.
  4. בעזרת מקל בלנדר טחנו את המרק ולאח"מ הוסיפו 2\1 קופסא פטריות פרוסות. תטעמו ותקנו תיבול. צננו והוסיפו את השמנת המתוקה. ערבבו והגישו עם קרוטונים קריספיים.

בהצלחה רבה ובתאבון.

מאת: בתשבע אנסבכר בעלת קיטרינג חלבי גורמה.

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום