מתכון לכבד עוף ובצל מקורמל על מצע קרם תפוחי אדמה לצד טורטיות ממולאות

השבוע אין צורך לחשוב על הכנת סעודת שבת, המתכון שלפניכם מארגן לכם הכל יחד, 3 מתכונים בסעודה אחת, עם כבד עוף ובצל מקורמל, על מצע קרם תפוחי אדמה בהגשה לצד טורטיות עסיסיות ממולאות בכבד מטובל

מתכונים19.11.2020 | 08:01

כבד עוף ובצל מקורמל על מצע קרם תפוחי אדמה לצד טורטיות ממולאות צילום: הדסה ברוכים

מתכון לכבד עוף ובצל מקורמל על מצע קרם תפוחי אדמה לצד טורטיות ממולאות

המצרכים לכבד עוף ובצל מקורמל על מצע קרם תפוחי אדמה לצד טורטיות ממולאות:

לכבד:

לקרם תפוחי אדמה:

למילוי הטורטיה:

לטורטיות:

אופן ההכנה לכבד עוף ובצל מקורמל על מצע קרם תפוחי אדמה לצד טורטיות ממולאות:

הכנת כבד העוף:

  1. התחילו בצליית הכבדים.
  2. טגנו את 2 הבצלים עד להשחמה יפה, הוסיפו את הכבד וערבבו
  3. העבירו מחצית מהכמות לקערה נפרדת למילוי הטורטיות.
  4. בחזרה לחצי הממשיך את הטיגון, הוסיפו כפית סוכר וסילן וערבבו עד לקירמול יפה.
  5. הוסיפו את הטריאקי, הכורכום מלח והפלפל שחור.
  6. ערבבו כדקה וכבו את האש.

הכנת קרם תפוחי אדמה:

  1. בשלו את תפוחי האדמה עם הבצל, גינגר וכפית המלח עד לריכוך מלא
  2. רסקו את תפוחי האדמה עם מי הבישול או טחנו עם בלנדר.

הכנת הטורטיות:

  1. במחצית הכבד שהוצאנו לקערה הוסיפו כוס מתפוחי האדמה המבושלים, כוסברה/ פטרוזיליה, כורכום תבלין גריל עוף, מלח, פלפל שחור ורסקו גס.
  2. מלאו את הטורטיות, בצלחת טרפו ביצה ובצלחת שניה מלאו פירורי לחם עם, הטבילו את הטורטיות בצלחת הביצה ולאחר מכן בצלחת פירורי הלחם. לטורטיות קריספיות במיוחד חיזרו על פעולת הציפוי פעמיים.
  3. טגנו עד להשחמה יפה.

הרכבת המנה:

  1. בצלחת עמוקה מיזגו 2 מצקות מקרם תפוחי האדמה
  2. מעל הניחו את הכבד המקורמל.
  3. לצידו הניחו את הטורטיות חתוכים באלכסון.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: הדסה ברוכים

 

שתף כתבה זו