חיי פעוטה ניצלו אחרי שחלתה בתסמונת הקטלנית של הקורונה

הילדה חלתה במחלה הידועה כ'תסמונת דמויית קאווסקי' הפוגעת בלב וכבר אובחנה אצל יותר מ-30 ילדים בארץ שחלו בקורונה והחלימו. "החלק החשוב הוא האבחון המהיר והמדויק מכיוון שיש חשיבות גדולה להתחלת טיפול מידית בכדי למנוע הדרדרות"

יוסף קליין | בריאות 20.11.2020 | 15:03

צילום: פלאש 90

עוד ילדה שחולה במחלת ההמשך של הקורונה: במרכז הרפואי העמק התייצב והשתפר היום מצבה של פעוטה בת 3.5 מאזור הצפון, שפונתה אל בית החולים לאחר שלקתה בתסמונת הדלקתית הרב מערכתית שתוקפת ילדים שחלו בקורונה והחלימו מהנגיף.

לדברי ד"ר רון יעקב, רופא במחלקה לרפואה דחופה ילדים: "הילדה פונתה אלינו במצב לא יציב, כחודש וחצי לאחר שחלתה בקורונה והחלימה. כשהגיעה סיפרו הוריה שהיא סובלת מזה 5 ימים מחום, שלשולים והקאות. הדופק שלה היה מהיר ובבדיקות הדם ראינו שמדדי הדלקת גבוהים מאד. העברנו אותה לאשפוז ביחידה לטיפול נמרץ ילדים כדי לייצב אותה ולמנוע מצב של כשל לבבי, שזו הסכנה העיקרית בתסמונת זו".

מנהל היחידה לטיפול נמרץ ילדים ד"ר גור זמיר סיפר כי "הצוות במחלקה לרפואה דחופה ילדים אבחן במהירות ובאופן מדוייק שמדובר בתסמונת דלקתית הרב מערכתית הנגרמת לאחר חשיפה לנגיף הקורונה (MIS-C). זו מחלה חדשה, שלא הייתה קיימת כלל לפני מגפת הקורונה, וכעת אנו פוגשים את התסמונת בשכיחות הולכת ועולה. רק בשבועות האחרונים טיפלנו בשלושה ילדים עם מחלה זו, אחת מהם שהגיעה במצב קשה מאד".

לדבריו, "החלק החשוב הוא האבחון המהיר והמדויק מכיוון שיש חשיבות גדולה להתחלת טיפול מידית בכדי למנוע הדרדרות. הטיפול במצב זה הוא טיפול בנוגדי דלקת וסטרואידים, כדי להפחית את הדלקת שתוקפת איברים חיוניים בגוף בבת אחת, ועלולה להביא לקריסה מהירה של הגוף".

ד"ר גילעד חן, מנהל המחלקה לרפואה דחופה ילדים, אומר כי "כשילד סובל מחום של כמה ימים והוריו פונים לרופא ילדים או למיון ילדים, במידה שהילד היה חיובי לקורונה או מישהו בסביבתו הקרובה חלה בקורונה, זה מידע שחשוב מאד בו לעדכן את הרופא. הילדים שחולים בתסמונת זו מגיעים אלינו לרוב עם דופק ולחץ דם לא יציבים, ולעיתים יש מעורבות גם של דלקת עיניים או תפרחת בעור".

היום יצאה התינוקת מכלל סכנה, מצבה מוגדר כעת טוב והיא הועברה להמשך טיפול ומעקב במחלקת ילדים א'. נזכיר כי עד כה חלו בארץ יותר מ30 ילדים, וכך גם מספר מבוגרים, במחלה שנחשבת לנדירה והיא מופיעה בשכיחות שהולכת וגוברת אצל ילדים שהחלימו מהקורונה. כולם החלימו בס"ד וחזרו לקו הבריאות לאחר הטיפול שקיבלו בבתי החולים.

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום