ביום ראשון הקרוב: בחירות לרבנות לוד

עשרים וארבעה חברי הגוף הבוחר יבחרו אחד מתוך שנים עשר המועמדים. השמות הבולטים: הגר"י מוזגורשוילי, הגר"ח שמילה והגרש"מ ביטון. מי זוכה לתמיכה משותפת של חב"ד והליטאים ומי המועמד שייאלץ להתעדכן בתוצאות מתוך הבידוד? 

אברמי פרלשטיין | חרדים 15.1.2021 | 13:11

הגר"י מוזגורשוילי עם רבו מ'פורת יוסף' הגר"ש כהן צילום: ארכיון

ביום ראשון הקרוב (ד' שבט) ייפתחו הקלפיות בבחירות לרבנות העיר לוד וייבחר רבה החדש של העיר, השרויה כבר כמה שנים ללא רב, מאז פטירתם של רבני העיר הקודמים הגאון רבי נתן אורטנר זצ"ל בתשע"ח והגאון רבי חיים חדד זצ"ל בשנת תשע"ה.

תהליך הבחירות הממושך נפרס על קרוב לשש שנים - מאז נפתח על ידי השר דוד אזולאי ז"ל, ובהמשך נתקע על ידי בג"ץ בגלל חקירה שהתקיימה נגד אחד המועמדים והאופן בו השיג את תעודת הכושר. למרות החשדות החמורים, החליטה ועדת הבחירות לאשר את מועמדותו - בכפוף להצגת מכתב מועדת המשמעת של הרבנות הראשית שאישרה לו להתמודד, על אף שציינה כי יש מקום להביא בחשבון את הדברים בעת הבחירה משום ש"כושר לחוד ושיקול דעת לחוד".

הגוף הבוחר מונה 24 חברים בחלוקה כדלקמן: 12 מהם הם נציגי סיעות מועצת העיר, שישה נוספים הם נציגי בתי הכנסת הגדולים והמייצגים בעיר, ושישה הם נציגי השר שמונו על ידי שר הדתות.

לא פחות משנים עשר מועמדים הגישו מועמדות. הבולטים ביניהם הם: הגאון רבי יצחק מוזגורשוילי, רב שכונות שרת ורמט בעיר ורבה של קהילת יוצאי גרוזיה בלוד - אחת הקהילות הגדולות והמרכזיות בעיר. הגר"י נתמך גם על ידי קהילת חב"ד המקומית ועל ידי רב הקהילה הרב יורקוביץ', ועל ידי הקהילה הליטאית המתפתחת ועל ידי הקהילה הדתית לאומית בעיר, ובנוסף זוכה לתמיכה רחבה ברחבי העיר.

עוד מתמודד מרכזי הוא תושב העיר הגאון רבי חיים שמילה, שהגיע להתגורר בעיר בשנים האחרונות ונתמך בעיקר על ידי קהילת יוצאי תוניס בעיר.

מועמד נחשב נוסף הוא הגאון רבי שמעון מאיר ביטון, רב קהילת עוד יוסף חי ב'גני יער', הזוכה לתמיכת ראש העיר יאיר רביבו ונחשב למועמד המועדף עליו. מן הראוי לציין כי רביבו עצמו משתייך לקהילת 'עוד יוסף חי'. אגב, הרב ביטון ייאלץ להתעדכן בתוצאות הבחירות מביתו, שכן הוא נתון בבידוד עד ליום רביעי - לאחר שבא במגע עם חולה קורונה.

גורמים בעיר מציינים כי הקרב שקול ופתוח לחלוטין והכל עשוי להתרחש ברגע האמת. כדאי להזכיר כי ההצבעה חשאית ונערכת מאחורי פרגוד.

כמקובל, השבוע שלחה הועדה מכתב לכל חברי הגוף הבוחר ובו ציינה כי הם נדרשים להפעיל שיקול הדעת ובמידה והם נתקלים בלחצים פסולים – עליהם לדווח ליועצת המשפטית של הועדה.

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום