מתכון לקיש כל טוב חלומי – פשטידה על בסיס בצק במלית ירקות וגבינות

מאכל אהוב שלא נס ליחו, קיש במגוון רחב של ירקות ססגוניים בשילוב גבינות וירק, יוצרים פשטידה אהובה וטעימה במיוחד, משתלבת נהדר עם כל סלט, ומשנה את צורתה וטעמה בקלות, היו יצירתיים ושלבו בו כל מה שאתם אוהבים | הקיש נשאר מעולה גם לאחר מספר ימים במקרר

חני לוין | מתכונים 16.2.2021 | 11:16

קיש כל טוב חלומי – פשטידה על בסיס בצק במלית ירקות וגבינות צילום: שולמית שחר

מתכון לקיש כל טוב חלומי – פשטידה על בסיס בצק במלית ירקות וגבינות

זמן ההכנה: 50 דקות. זמן אפיה: 45 דקות.

המצרכים לקיש כל טוב חלומי – פשטידה על בסיס בצק במלית ירקות וגבינות:

מידות אוניברסליות

לבצק: (2 פשטידות)

  • 560 גרם קמח תופח
  • 140 גרם קוואקר אינסטנט
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס מים
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 ביצה גודל לארג'

למלית:

  • 200 גרם כרובית
  • 4 בצלים
  • 2 גזרים
  • 4 בטטות בינוניות
  • 2 קופסאות קטנות של פטריות
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 כף מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 חבילת פטרוזיליה
  • 1 חבילת בצל ירוק
  • 100 גרם גבינת קשקבל או פרמזן
  • 100 גרם גבינה צהובה

לרוטב:

  • 1 מיכל שמנת לבישול
  • 2 ביצים גודל לארג' 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה לקיש כל טוב חלומי – פשטידה על בסיס בצק במלית ירקות וגבינות:

הכנת הבצק:

  1. במעבד מזון מכניסים קמח יחד עם קוואקר ומלח וטוחנים דקה, מוסיפים מים ושמן וטוחנים עד למראה פרורי, מוסיפים ביצה וטוחנים עד לאיחוד, מניחים בצד רבע שעה והבצק מוכן לעבודה.
  2. מחלקים את הבצק ל2 ומשמנים את התבניות, עם הידיים פותחים לאט לאט את הבצק לגודל התבנית והשוליים (בסבלנות עד שהבצק מגיע לשוליים)

הכנת המלית:

  1. קוצצים דק את הכרובית, חותכים את הבצל לפסים דקים, גוררים במגרדת את הגזר, חותכים את הבטטה לקוביות, קוצצים את הפטריות ומניחים הכל במחבת יחד עם השמן המלח והפלפל השחור ומטגנים מספר דקות.
  2. מצננים ומניחים את הירקות בקערה גדולה.
  3. קוצצים דק את הבצל הירוק והפטרוזיליה ומוסיפים לקערה, מוסיפים את הגבינות ומערבבים יחד את הכל, מחלקים את המלית בין 2 התבניות.

הכנת הרוטב:

  1. בקערה קטנה מערבבים היטב את כל החומרים ומחלקים ל2 , יוצקים את הרוטב על גבי המליות שבתבניות.
  2. אופים בתנור שחומם מראש על 170 מעלות במשך כ45 דקות עד הזהבה.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: שולמית שחר

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום