מתכון לנתחי סלמון צרובים, במשרה טריאקי על מצע פטריות ונבטים
פתיח מרשים וחגיגי במיוחד לאירוע או לארוחת חג | דג הסלמון זוכה ובצדק, למירב כוכבי המלוכה במדד האירוח. תוסיפו לו עיבוד מיוחד של טעם, הרמוניה חגיגית וטרייה של פטריות, נבטים ומצע ירוק והנה קבלתם נוסחה מנצחת
חני לוין | מתכונים 6.4.2021 | 20:47
מתכון לנתחי סלמון צרובים, במשרה טריאקי על מצע פטריות ונבטים
זמן ההכנה: 30 דקות
המצרכים לנתחי סלמון צרובים, במשרה טריאקי על מצע פטריות ונבטים:
- 8 עלי חסה טריים
- 2 כוסות לקט עלי בייבי
- 6 פרוסות פילה סלמון טרי
- 250 גרם פטריות טריות
- 1 קופסת נבטים עבים
- 3/4 כוס רוטב טריאקי איכותי
- 1 כף שומשום קלוי
אופן ההכנה לנתחי סלמון צרובים, במשרה טריאקי על מצע פטריות ונבטים:
- פורסים את נתחי הסלמון לקוביות בגודל 2 2X ס"מ ומשרים למשך שעה ברוטב הטריאקי.
- לאחר ההשריה, מעבירים את החתיכות לסיר עם מחצית מכמות משרה הטריאקי (בשארית המשרה נעשה שימוש בהמשך), מוסיפים 2 כפות שמן ומטגנים טיגון קל על להבה נמוכה עד להזהבה נאה של החתיכות מכל צידיהן.
- כעת פורסים את הפטריות ומטגנים בסיר נפרד עם הנבטים ושארית רוטב הטריאקי. מערבבים היטב.
- בסיום הטיגון, כשהפטריות והנבטים רכים וזהובים מוסיפים את נתחי הסלמון ומערבבים בעדינות.
- את גרגירי השומשום קולים קלות על מחבת ללא שמן תוך בחישה מתמדת. (גרגירי השומשום נקלים במהירות, יש לשים לב שלא יחרכו)
- סמוך להגשה חותכים את עלי החסה לרצועות בינוניות ומערבבים עם עלי הבייבי. פורסים את תערובת העלים כמצע על כלי ההגשה, מעליה
- מוסיפים את תערובת הסלמון עם הרוטב, ומפזרים מעל את השומשום הקלוי.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: ריצ'ל רייך, מחברת הספר 'סוד הגן'