מתכון לנתחי סלמון צרובים, במשרה טריאקי על מצע פטריות ונבטים

פתיח מרשים וחגיגי במיוחד לאירוע או לארוחת חג | דג הסלמון זוכה ובצדק, למירב כוכבי המלוכה במדד האירוח. תוסיפו לו עיבוד מיוחד של טעם, הרמוניה חגיגית וטרייה של פטריות, נבטים ומצע ירוק והנה קבלתם נוסחה מנצחת

חני לוין | מתכונים 6.4.2021 | 20:47

נתחי סלמון צרובים, במשרה טריאקי על מצע פטריות ונבטים צילום: ריצ'ל רייך

מתכון לנתחי סלמון צרובים, במשרה טריאקי על מצע פטריות ונבטים

זמן ההכנה: 30 דקות

המצרכים לנתחי סלמון צרובים, במשרה טריאקי על מצע פטריות ונבטים:

  • 8 עלי חסה טריים
  • 2 כוסות לקט עלי בייבי
  • 6 פרוסות פילה סלמון טרי
  •  250 גרם פטריות טריות
  • 1 קופסת נבטים עבים
  • 3/4 כוס רוטב טריאקי איכותי
  • 1 כף שומשום קלוי

אופן ההכנה לנתחי סלמון צרובים, במשרה טריאקי על מצע פטריות ונבטים:

  1. פורסים את נתחי הסלמון לקוביות בגודל 2 2X ס"מ ומשרים למשך שעה ברוטב הטריאקי.
  2. לאחר ההשריה, מעבירים את החתיכות לסיר עם מחצית מכמות משרה הטריאקי (בשארית המשרה נעשה שימוש בהמשך), מוסיפים 2 כפות שמן ומטגנים טיגון קל על להבה נמוכה עד להזהבה נאה של החתיכות מכל צידיהן.
  3. כעת פורסים את הפטריות ומטגנים בסיר נפרד עם הנבטים ושארית רוטב הטריאקי. מערבבים היטב.
  4. בסיום הטיגון, כשהפטריות והנבטים רכים וזהובים מוסיפים את נתחי הסלמון ומערבבים בעדינות.
  5. את גרגירי השומשום קולים קלות על מחבת ללא שמן תוך בחישה מתמדת. (גרגירי השומשום נקלים במהירות, יש לשים לב שלא יחרכו)
  6. סמוך להגשה חותכים את עלי החסה לרצועות בינוניות ומערבבים עם עלי הבייבי. פורסים את תערובת העלים כמצע על כלי ההגשה, מעליה
  7. מוסיפים את תערובת הסלמון עם הרוטב, ומפזרים מעל את השומשום הקלוי.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: ריצ'ל רייך, מחברת הספר 'סוד הגן'

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום