צלי כתף שלם בקדירה בתוספת בטטה ותפוח אדמה

הנתח השלם הזה שאת רואה על שולחנות מפוארים, נחתך לאט לאט בסכין חדה ומוציא תחתיו פרוסות בשר עסיסיות… הוא כל כך קל להכנה! בואי להכיר מתכון שיהפוך אותך למלכת המטבח!

פנינה שמש | קול כבודה 28.3.2024 | 11:24

בשר מבושל | צילום: שאטרסטוק

המצרכים:

(תבנית אוביילית זכוכית או קרמית)
 
  • 1 צלי כתף 5 שלם מופשר
  • כף מלח
  • כפית גדושה פלפל שחור גרוס
  • ראש שום
  • בצל פרוס
  • כף פפריקה מתוקה
  • 1/2 כוס רוטב צ'לי
  • 1 כוס מים חמים
  • חצי כוס יין
  • 4 עלי דפנה
  • 1/4 כוס שמן
  • 4-5 תפוחי אדמה פרוסים עבה
  • 2 בטטות פרוסות עבה (עם הקליפה)
 
אופן ההכנה:
מחוררים בסכין או מזלג את הבשר ומשרים לילה עם התבלינים.
 
מוסיפים את תפוחי האדמה והבטטה ומכסים במכסה או נייר אפיה ומעל נייר כסף. (צריך לוודא שיש מספיק נוזלים כדי שהבשר לא יצטמק אל תוך עצמו. לכן אם המים והיין התאדו אפשר להוסיף עוד כוס וחצי מים ליתר ביטחון)
 
אופים למשך כשעתיים וחצי בחום של 220 מעלות.
 
בודקים שכל חלקי הבשר רכים ונחתכים בקלות על ידי סכין, אם יש צורך מוסיפים עוד חצי שעה של צליה. (להיזהר מכוויה במגע עם הקדירה/תבנית)
 
מגישים לשולחן שלם וחותכים סמוך לאכילה.
 
בהצלחה ובהנאה!

קול כבודה

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום