מתכון שיחסל לך את המקרר לקראת פסח: מרק קטניות עשיר

את הארוחה הזאת את יכולה לבנות ממספר מרכיבים שממש מתאים לך לסיים לפני החג ואפילו תתחילי לאמץ אותו כמתכון לארוחה חמה ומזינה בכל השנה…

חגית אור | קול כבודה 16.4.2024 | 09:00

מרק עשיר | צילום: שאטרסטוק

מתכון מדהים שאני באופן אישי משתמשת בו כל השנה, אבל עכשיו הוא רלוונטי מאי פעם:

אפשר להמיר את הכמויות לפי המצרכים שנותרו לך במקרר, אם את מעונינת להוסיף אורז, שעועית אדומה או קטניה אחרת – אפשר בהחלט.

ניתן גם להוסיף אטריות בעשר דקות האחרונות של הבישול או לבשל אותן בנפרד וכל אחד יוסיף לעצמו לצלחת כרצונו.

המצרכים:
1/2 כוס חיטה
1/2 כוס גריסים
1/2 כוס גריסי פנינה
כוס עדשים מכל סוג.
1/2 כוס שעועית לבנה.
מלח, פלפל,
אבקת מרק
כף כורכום
כפית חוואיג' (לא חובה)
כף כמון
1 בצל
4 שיני שום/תבלין שום
4 גזרים קלופים שלמים.

ההכנה:
משרים את הקטניות כשעתיים, מטגנים את הבצל, ומוסיפים מעליו את כל הקטניות, מכסים במים רותחים ומתבלים, מוסיפים את הגזרים והשום ומבשלים עד לריכוך.

 

קול כבודה

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום