מתכון לרולדת קרם וניל פסיפלורה מיוחדת

קינוח מרשים וטעים במיוחד: מתכון לרולדת במילוי קרם בטעם וניל בעיטור פסיפלורה עסיסית וטעימה ונותנת את המראה המושלם לעוגה בטעם שתרצו לחזור אליו

חני לוין | מתכונים 15.11.2020 | 23:40

רולדת קרם וניל פסיפלורה מיוחדת צילום: דניאל שושן

מתכון לרולדת קרם וניל פסיפלורה מיוחדת

המצרכים לרולדת קרם וניל פסיפלורה מיוחדת:

5-6 פסיפלורה

לבסיס הרולדה:

  • 4 ביצים גדולות שלמות
  • קורט מלח
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1 כף שמן קנולה.
  • 3/4 כוס קמח.

לקרם וניל:

  • 1 שמנת מתוקה קטנה 250 מל'
  • 1/2 כוס חלב
  • 2 כפות גדושות  אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1/2 שמנת חמוצה
  • 2 כפות סוכר

אופן ההכנה לרולדת קרם וניל פסיפלורה מיוחדת:

הכנת בסיס הרולדה:

  1. הכניסו למיקסר את הביצים והתחילו להקציף הוסיפו את המלח, הסוכר, הקציפו במשך 5 דקות עד לקבלת קצף תפוח ויפה.
  2. המשיכו להקציף באיטיות והוסיפו תמצית וניל, אבקת אפיה ושמן עד לקבלת מרקם אחיד.
  3. עצרו את ההקצפה והטמיעו פנימה את הקמח בתנועות קיפול עד לקבלת מרקם חלק.
  4. רפדו תבנית בנייר אפיה ורססו עליו מעט שמן, שפכו פנימה את הבלילה ושטחו.
  5. הכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כ12 עד 15 דקות, עד להזהבה.
  6. הוציאו מהתנור את העוגה והפכו אותה בעדינות על מגבת יבשה ונקיה.
  7. קלפו בזהירות את הנייר אפיה, וגלגלו את המגבת לצורת רולדה. עד לצינון מלא של העוגה.

הכנת הקרם:

  1. למיקסר הכניסו שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג וניל, תמצית וניל, שמנת חמוצה וסוכר, הקציפו היטב עד לקבלת קצף יציב. הכניסו 2 כפות מהקצף לשקית זילוף עבור הקישוט על הרולדה.

הרכבת הרולדה:

  1. הוציאו לכוס 5-6 פסיפלורות.
  2. פיתחו את הרולדה ופזרו על הבצק כ80% מהפסיפלורה והשאר שימרו לחלק העליון לקישוט.
  3. מרחו מעל את קרם הוניל וגלגלו את הרולדה
  4. קשטו את פני הרולדה בפסיפלורה והקרם ששמרנו.
  5. הכניסו לקירור עד להגשה.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: דניאל שושן – בעלת קונדיטוריה.

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום