מתכון לטארט קצפת עם פירות / פיצוחים

מחפשים קינוח יוקרתי ואהוב על כולם? טארטלטים במילוי פיצוחים או קצפת עם פירות יעשו את האירוח שלכם מיוחד יותר, מתאים לכל אירוע חגיגי או כמנה אחרונה בסעודת שבת

חני לוין | מתכונים 2.12.2020 | 20:43

טארט קצפת ופירות צילום: מוריה צפירה

מתכון לטארט קצפת עם פירות / פיצוחים

המצרכים לטארט קצפת עם פירות / פיצוחים:

לבצק:

  • 3 כוסות קמח
  • שקית אבקת סוכר
  • 200 גר' מרגרינה
  • 1 ביצה

לקצפת:

  • 1 ריץ
  • 1 חב' פודינג ווניל (3 כפות גדושות)

לפרי מעל הקצפת:

  • קוביות אננס או כל פרי אהוב אחר

למילוי פיצוחים:

  • אגוזי פקאן מסוכרים
  • קשיו
  • שקדים
  • בוטנים

לסירופ:

  • 1/4 כוס ריצ'
  • 1/3 כוס דבש
  • 1/3 כוס סוכר חום
  • 50 גר' מרגרינה

אופן ההכנה לטארט קצפת עם פירות / פיצוחים:

הכנת הבצק:

  1. הכניסו הכל לקערה ולושו עד לקבלת בצק אחיד, הכניסו למקרר למשך חצי שעה.
  2. הוציאו מהמקרר רדדו את הבצק וקרצו לפי הגודל הרצוי, הכניסו לתבניות הטארטלטים וחוררו את תחתית הטארט, הקפיאו אותם במשך 20 דקות.
  3. הוציאו מההקפאה והכניסו מיד לתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד להזהבה וצננו.
  4. מלאו במילוי שברצונכם למלא ושמרו בקירור.

הכנת מילוי קצפת ופירות:

  1. הקציפו את הריץ עם פודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה.
  2. זלפו את הקצפת בעזרת שקית זילוף עם צנטר פרח לתוך הטראטלטים והניחו מעל אננס לקישוט או כל פרי אהוב אחר.

הכנת מלית הפיצוחים:

  1. את מילוי הפיצוחים מכניסים לטארטלטים כשהם לפני אפיה ואופים אותם יחד עם הפיצוחים והסירופ.
  2. על האש חממו את כל המצרכים לסירופ, עד לקבלת מרקם חלק.
  3. הניחו את הפיצוחים על הטראטלטים ושפכו מעליהם כף סירופ, הכניסו לתנור ל10 דקות עד שהסירופ מבעבע.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: מוריה צפירה

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום