מתכון למאפינס קרמבו – גלידה חמה

אין אחד שלא יזכר בממתק הנוסטלגי והאהוב על הילדים – 'גלידה חמה' מתכון למאפינס במילוי גלידה חמה שתכינו בעצמכם, מאפה מתוק שיתאים כקינוח לאחר סעודת שבת והילדים יהנו מכל רגע

חני לוין | מתכונים 3.12.2020 | 22:34

מאפינס קרמבו – גלידה חמה צילום: יהודית וינטרוב

מתכון למאפינס קרמבו – גלידה חמה

זמן הכנה: 20 דקות. זמן אפיה: 30 דקות. זמן הקפאה: 30 דקות

המצרכים למאפינס קרמבו – גלידה חמה:

  •  4 ביצים
  •  1 3/4 כוס סוכר
  •  1 שקית אבקת אפיה
  •  1 שקית סוכר וניל
  •  1 כוס מיץ תפוזים
  •  1 כוס שמן
  •  3 כוסות קמח

למילוי:

  • 1 חבילה קצפת ריצ 
  • 1 אינסטנד פודינג וניל
  • 1/2 כוס מים
  • ניתן להוסיף 2 כפות מטעמים נוספים אהובים כמו מחית וניל, לוטוס וכד'

לציפוי:

  • 200 גר שוקולד
  • 2 כפות שמן
  • לקישוט: סוכריות, ברס אגוזים, שקדים פרוסים, קוקוס וכו'

אופן ההכנה למאפינס קרמבו – גלידה חמה:

  1. בקערה ערבבו את כל החומרים היבשים
  2. בקערה נפרדת הקציפו את הביצים עם הסוכר, הוסיפו את יתר הנוזלים וערבבו היטב, הוסיפו את החומרים היבשים וערבבו עד לקבלת מרקם אחיד. זלפו לתבניות קאפקייקס
  3. הכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כ 30 דקות עד להזהבה, בידקו בעזרת קיסם אם אכן המאפינס נאפו (כשהקיסם יוצא יבש המאפינס מוכנים) וצננו היטב.

הכנת המילוי:

  1. הקציפו את הריץ עם הפודינג ווניל והמים (ניתן להוסיף את מה שאוהבים בזמן ההקצפה) הקציפו עד לקבלת קצף יציב.
  2. הכניסו לשקית זילוף עם צנטר וזלפו בצורת טבעת מקצה המאפינס בספירלה ולהגיע למרכז, הכניסו למקפיא למשך חצי שעה להתקשות.

הכנת הציפוי:

  1. המיסו את השוקולד עם השמן והתבילו את המאפינס עם הקצפת כשהם קפואים
  2. פזרו מלמעלה את הסוכריות או מה שבחרתם.
  3. ניתן לצפות את המאפינס בציפוי מלא או לחילופין בזילוף.

בהצלחה רבה ובתאבון

 המתכון מאת: יהודית וינטרוב.

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום