משלוח מתוק ומפנק: חטיף דגני בוקר משובח

את יכולה לנכס את המתכון המטורף הזה למשלוחי המנות שאת מתכננת לפנק בו ממעשיי ידיך ואת יכולה פשוט לאמץ אותו כפטיפור לכל חגיגה מתוכננת. אפשרויות הצורה והציפוי המגוונות, מאפשרות משחק אינסופי ממתכון אחד

חגית אור | קול כבודה 17.3.2024 | 09:09

חטיף דגנים | צילום: שאטרסטוק

מצרכים:

2 וחצי כוסות דגני בוקר פריכים (קורנפלקס או פצפוצי אורז)
כוס וחצי מכל סוגי האגוזים שיש לכם בבית – קצוצים.
50 גרם חמאה

חבילת שוקולד מריר
1/2 כוס דבש
1/2 כפית מלח

חצי חבילת שוקולד לבן (לקישוט)

אופן ההכנה:

  • משמנים ומרפדים תבנית ריבועית. (כדאי לשים את הנייר אפיה עם עודף בצדדים באופן שתוכלו לחלץ איתו בהמשך את הפטיפורים)
  • בקערה גדולה, מערבבים את דגני הבוקר עם האגוזים הקצוצים.
  • בסיר קטן, מערבבים את החמאה עם הדבש והמלח. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב, ואז ממשיכים להרתיח למשך דקה וחצי, עדיין תוך כדי ערבוב.
  • יוצקים את התערובת אל תוך הקערה עם הדגנים והאגוזים, ומערבבים היטב עד שכל הדגנים והאגוזים מצופים בתערובת. מעבירים לתבנית ומהדקים כדי לבטל 'כיסי אויר' שיכולים ללגרום להתפוררות. מעבירים לקירור.
  • ממיסים את השוקולד ושופכים מעל התערובת שבתבנית.
  • ממיסים את השוקולד הלבן ומעבירים לשק זילוף.
  • מזלפים פסים לאיזה כיוון שאתם אוהבים – מעל שכבת השוקולד המריר ומקררים להתייצבות.
  • חותכים לקוביות ומעבירים למגשי המשלוחים.

קול כבודה

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום