מתכון למרק אפונה עדין בטעם נפלא

רוצים להפתיע את הילדים במרק חלק וטעים מאוד? קבלו מתכון למרק אפונה עדין ובטעם נפלא, עם עסיסיות מיוחדת ובתוספת קישוט למרק של גרגירי אפונה שלמים הנותנים את המראה המושלם והמוצלח ביותר

חני לוין | מתכונים 17.11.2020 | 09:57

מרק אפונה עדין בטעם נפלא צילום: יפית שלג חג׳ג׳

מתכון למרק אפונה עדין בטעם נפלא /  מאת: יפית שלג חג׳ג׳

המצרכים למרק אפונה עדין בטעם נפלא:

  • 1 בצל גדול (או 2 קטנים) קצוץ
  • 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 גזרים קלופים ומגורדים
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1/2 חבילת אפונה קפואה
  • סלרי
  • פטרוזיליה
  • מים עד לכיסוי הירקות

לתיבול:

  • מלח
  • פלפל שחור
  • כורכום
  • אבקת מרק

אופן ההכנה למרק אפונה עדין בטעם נפלא:

  1. חממו סיר עם מעט שמן והוסיפו את הבצל, טגנו עד להזהבה והוסיפו את תפוחי האדמה והגזר והמשיכו לטגן ע"י ערבוב, הוסיפו את השום והאפונה והמשיכו לערבב, הוסיפו את המים, הסלרי והפטרוזיליה
  2. הביאו לרתיחה והנמיכו את האש, בשלו כשעה עד לריכוך מלא של הירקות, הוסיפו את המלח, פלפל שחור, כורכום ואבקת מרק. ערבבו היטב ובשלו עוד כ5 דקות.
  3. שימרו בצד כוס גרגירי אפונה לקישוט המרק בסוף.
  4. שפכו מעט מהנוזלים וטחנו ע"י מקל בלנדר או במעבד מזון, עד לקבלת מרקם חלק, אם המרק סמיך מידי ניתן להוסיף מעט מים.
  5. הגישו חם ופזרו במרכז הצלחת מעט גרגירי אפונה לקישוט
  6. ניתן להגיש עם קרוטונים

בהצלחה רבה ובתאבון

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום