מתכון לעוף ממולא באורז ועשבי תיבול

מכינים בשרי עם מתכון מעולה של עוף שלם ממולא באורז ועשבי תיבול, ברוטב מושלם ובתוספת תפוחי אדמה | ארוחת צהרים שכולם יתפנקו עליה ויתענגו על כל רגע

חני לוין | מתכונים 11.1.2021 | 09:28

לעוף ממולא באורז ועשבי תיבול צילום: נועם זיגדון

מתכון לעוף ממולא באורז ועשבי תיבול

זמן ההכנה: 15 דקות. זמן אפיה: 110 דקות.

המצרכים לעוף ממולא באורז ועשבי תיבול:

  • 1 עוף שלם
  • 4 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים לעיגולים
  • 3 כוסות מים רותחים

למילוי:

  • 3 כוסות אורז ברור ושטוף
  • 1 צרור שמיר
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 1/2 כוס צנוברים
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית כמון
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כוס שמן

לרוטב:

  • שמן
  • פפריקה מתוקה
  • מלח

אופן ההכנה לעוף ממולא באורז ועשבי תיבול:

  1. בקערה ערבבו את כל המצרכים למילוי עד לקבלת תערובת אחידה
  2. מלאו את העוף וסגרו היטב בעזרת קיסמים
  3. בקערית נפרדת ערבבו היטב את המצרכים לרוטב  ומרחו את העוף מכל הכיוונים
  4. הניחו על תבנית אפיה את עיגולי תפוחי האדמה והניחו את העוף עליהם
  5. פזרו את האורז הנותר ושפכו את המים הרותחים
  6. כסו את התבנית בנייר כסף או במכסה
  7. הכניסו לתנור שחומם מראש על 180° למשך כשעה וחצי
  8. הוציאו את המכסה והכניסו לתנור לעוד 20 דקות עד להשחמה.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום