מתכון לאצ'רולי חצ'פורי במילוי גבינות

המאפה גבינות משביע ומתאים במיוחד לאירוח חגיגי או אירועים חלביים, בצק הממולא בצדדיו במבחר גבינות כשצורתו סירה ובמרכזה ביצת עין, מאפה אהוב וטעים במיוחד שלא תפסיקו להכין

נועם זיגדון | מתכונים 20.4.2021 | 23:17

חצ'פורי גבינות צילום: נועם זיגדון

מתכון לאצ'רולי חצ'פורי במילוי גבינות

זמן ההכנה: 120 דקות.

המצרכים לאצ'רולי חצ'פורי במילוי גבינות:

כוס מדידה חד פעמית חמה

כמות 5-8 יחידות

לבצק:

  • 1/2 ק"ג קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1/2 כף מלח
  • 1 כף סוכר
  • 1 שמנת חמוצה
  • 1 ביצה L
  • 1/4 כוס שמן
  • 1/4 כוס מים פושרים

למילוי:

  • 1/2 ק"ג גבינת כנען או טוב טעם
  • 1/2 ק"ג גבינת חמד 5%
  • 150 גרם גבינה מוצרלה מגורדת
  • 100 גרם גבינת פדנה גרנה - לא חובה
  • 100 גרם גבינה בולגרית -לא חובה
  • 2 ביצים
  • 2 כפות קמח
  • מעט מלח

להברשה:

  • 25 גרם חמאה מומסת
  • 1 ביצה

מתכון לאצ'רולי חצ'פורי במילוי גבינות:

הכנת המילוי:

  1. בקערה הכניסו את כל מרכיבי המילוי וערבבו היטב עד לאיחוד.

הכנת הבצק:

  1. בקערה נוספת הכניסו את כל המצרכים לבצק ולושו היטב עד לקבלת בצק אחיד
  2. הניחו בצד להתפחה במשך כשעה.

הכנת החצ'פורי:

  1. חלקו את הבצק ל5-7 חלקים
  2. כל חלק רדדו למלבן והניחו בקצוות המלבן כף ממילוי הגבינות, סיגרו את הקצוות
  3. הניחו גם בצדדים שכבה של גבינה ועטפו את הגבינה בבצק
  4. במרכז מלאו בנדיבות ממילוי הגבינה
  5. הניחו על תבנית מרופדת בנייר אפייה והתפיחו כחצי שעה
  6. הברישו את החצ'פורי בביצה הטרופה עם החמאה המומסת
  7. הכניסו לתנור שחומם מראש על-180° למשך 20 דקות.
  8. הוציאו מהתנור וצרו בעזרת כף חור במרכז, שברו ביצה לחמרכז והחזירו לתנור ל-10 דקות נוספות.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום