מתכון לכבד עוף מתקתק לצד פירה ביתי

מנה עיקרית יוקרתית ומרשימה של כבד עוף מתקתק על מצע פירה ביתי בתיבול עדין, ישדרג לכם את סעודת השבת וייתן לה מראה מכובד ומיוחד יותר

מירב מלכה | מתכונים 6.5.2021 | 12:54

כבד עוף מתקתק לצד פירה ביתי צילום: מירב מלכה

מתכון לכבד עוף מתקתק לצד פירה ביתי / מאת: מירב מלכה

המצרכים לכבד עוף מתקתק לצד פירה ביתי:

לכבד עוף:

  • כבד עוף צלוי
  • 2 בצלים גדולים קצוצים
  • 2 כפות סילאן
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח
  • כמון

לפירה:

  • 10-12 תפוחי אדמה
  • 1 כוס מים
  • 100 גרם מזולה / 1/2 כוס שמן
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה לכבד עוף מתקתק לצד פירה ביתי:

הכנת הכבד:

  1. מחממים סיר רחב ומטגנים את הבצל עד להשחמה יפה.
  2. מוסיפים את הסילאן, המלח, הפלפל שחור, הכמון, והכבדים ומערבבים היטב עד שהכבדים מקבלים את כל הרוטב.
  3. מטגנים תוך כדי הקפצה עד להשחמה נאה

הכנת הפירה:

  1. מבשלים את תפוחי האדמה במים עד לריכוך מלא.
  2. מסננים את תפוחי האדמה מהמים ומרסקים אותם.
  3. בסיר מרתיחים את כוס המים יחד עם המזולה או השמן ומעט מלח .
  4. לאחר שהמים רותחים ומבעבעים מוסיפים באיטיות את תפוחי האדמה המרוסקים, המלח והפלפל שחור ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם חלק.
  5. מגישים את הפירה בצלחת הגשה כשבמרכז הפירה נחים להם כבדים ברוטב סילאן.

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום