שווה להגיע מוכנה: כך תתכונני נכון לצום תענית אסתר

יש נשים שצום הינו מעמד משתק בעבורן עד כדי חוסר יכולת לטפל בילדים שבבית. אבל זה לא מוכרח להיות כך! | כדיי להיכנס נכון לצום תענית אסתר, מומלץ להיות מוכנים אליו כבר יום-יומיים לפני תחילתו. על ידי ניקוי הגוף מקופאין ואכילה שמכינה את הגוף למעמד הצום אפשר לעבור אותו הרבה יותר בקלות.

בתאל בראון | קול כבודה 20.3.2024 | 08:24

אילוסטרציה | צילום: שאטרסטוק

נתחיל עם כמה טיפים חשובים שכדאי ליישם כבר יומיים לפני הצום:

  • כבר מעכשיו צמצמו בהדרגה את צריכת הקפאין – קפה, משקאות לא בריאים, והאלכוהול, כדי למנוע תופעות של מחסור בקפאין ביום הצום עצמו שעלול לגרום כאבי ראש.
  • מצליחים להימנע לגמרי מקפאין בימים שלפני הצום? אתם עוד תודו לעצמכם, כשתחסכו את כאבי הראש הטורדניים של המוח, המצפה לסם המוכר לו.
  • במהלך הצום לפעמים אנו מפרשים את הצמא כרעב.
    לכן, הקפידו למלא את מאגרי הנוזלים בגוף על ידי שתיית כוס מים בכל שעה/ שעתיים, בימים שלפני הצום. מומלץ להוסיף למים עלי נענע, פלח לימון, תפוז או פרי אחר, מספר פרוסות של מלפפון ועוד, בשביל הטעם והגיוון , ובכך טעם המים ישתנה ויאפשר שתייה מרובה יותר.
    כמו כן הימנעו ממאכלים מצמיאים (מלוחים, משומרים וחריפים למיניהם) , *מומלץ לשים תזכורת בנייד כדי לא לשכוח לשתות.
  •  חשוב למלא את מאגרי הגוף במזון מזין ביום הקודם לצום, וזאת
    על ידי צריכה של פחמימות מורכבות
    ולא פשוטות: לחם מלא, אורז מלא, קינואה, פירות מיובשים וטריים.
  •  מסיבה זו וותרו על המשקאות המתוקים, שכן הם מעלים את רמת האינסולין בדם מה שעלול לגרום לתחושת רעב ועייפות.
  •  במקביל, מומלץ לאכול חלבונים אך לא להגזים בכמות.
  • הימנעו עד כמה שניתן ממזונות מעובדים המלאים בסוכר, שמן, מלח וחומרים משמרים למיניהם.
    קיימות עדויות המצביעות על התמכרות למזון מעובד.

 ערב הצום – הצעות לקראת הצום:

  • לאכול מסודר וברוגע, ולא להעמיס אוכל – כי יש צום..
    להקפיד לשתות הרבה לקראת הצום.
  • עדיף להימנע מאוכל מתובל מדי במלח או בחריף.
    המליחות תגרום לצמא בעוד שהחריפות עלולה לגרום לתחושת צרבת.
  • כמו כן, השתדלו שלא להתפתות לסיים את הארוחה בקינוח מתוק ,
    כי זה רק יגרום לכם להיות רעבים שוב
    תוך כמה שעות.
  •  מומלץ בסעודה המפסקת לאכול גם ארוחה מזינה הכוללת סלט ירקות, ירקות מבושלים ומנה חלבונית כמו עוף /דג / קטניות ותוספת עמילנית (כמו תפוחי אדמה, אורז ופסטה מלאים).

 יום הצום

ביום הצום רבים עסוקים וטרודים, מצב הגורם לחלק מהאנשים לדלג על ארוחת הבוקר או לאכול ארוחה שאיננה מזינה.
לארוחת הבוקר יש חשיבות גדולה בכל יום, וביום הצום אכילתה חשובה במיוחד. יש להימנע מאכילת סוכרים פשוטים כגון עוגות או עוגיות ולהעדיף ארוחת בוקר המבוססת על ירקות, דגנים מלאים (כגון לחם מלא או שיבולת שועל), מעט שומן בריא (כגון אבוקדו, טחינה) ומעט חלבון. ארוחה זו מעניקה תחושת שובע ממושכת ותאפשר להגיע לא רעבים מדי לארוחה המפסקת,
ארוחה שבה יש לאכול בצורה איטית ולבחור במאכלים מזינים.

זכרו את מהות הצום: יום של חשבון נפש והתעוררות.

מוצאי הצום:

  • כדאי "לשבור" את הצום בעדינות, עם כוס מים, תמר קטן או פרי אחר ומרק ירקות צח.
  •  שברו את הצום עם שתייה של מים או תה צמחים.
  •  מומלץ מאוד לא לאכול ארוחה מלאה מיד בסיום הצום אלא משהו קל כמו פרי או שייק פירות ולשתות ,
    ורק לאחר שעתיים לאכול ארוחה קלה , הכוללת סלט ירקות או ירק מבושל ופרוסת לחם מחיטה מלאה.
  •  חשוב לשתות במתינות ולא כמויות גדולות.

שנזכה לבניית בית המקדש במהרה בימינו!

קול כבודה

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום