אסף רוזנצוייג: ממשל טראמפ פרסם את מסמך אסטרטגיית הביטחון הלאומי השנתי שלו. בין השאר קובע המסמך כי המזרח התיכון כבר אינו מהווה את ליבת אסטרטגיית הביטחון של ארה"ב, בין השאר בשל הדומיננטיות האנרגטית של ארה"ב והתקדמות תהליך השלום באזור
מתכון לחטיף תמרים עם קרמל שוקולד לימוני
מתכון מוצלח וטעים לקינוח בריא ומלא מתיקות, פטיפור יוקרתי המורכב מחטיף תמרים הממלא בתוכו קרמל שוקולד לימוני ויוצר ממתק מלא עניין
מתכון לחטיף תמרים עם קרמל שוקולד לימוני / שחר שולמית
המצרכים לחטיף תמרים עם קרמל שוקולד לימוני:
מידות אוניברסליות
מתקבלים 34 פטיפורים (תלוי בגודל התבנית)
לחטיף התמרים:
- 600 גרם תמרים (מג'הול) מגולענים
- 240 גרם ביסקויטים
- 60 גרם בוטנים קלופים ומטוגנים
לקרמל שוקולד לימוני:
- 25 גרם סוכר
- 40 גרם מים
- 20 גרם מיץ לימון
- 25 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה לחטיף תמרים עם קרמל שוקולד לימוני:
הכנת חטיף התמרים:
- במעבד מזון טוחנים יחד את כל המצרכים עד למסה פרורית שנצמדת כאשר מהדקים אותה עם כף היד.
- ממלאים תבניות סיליקון ייעודיות ומקפיאים לפני חילוץ.
- (אם אין תבניות סיליקון... מכדררים כמות שווה מהמסה לכדורים).
הכנת קרמל שוקולד לימוני:
- מניחים במחבת חמה את הסוכר ומקרמלים אותו לגוון עינברי (הערה חשובה... כשרוב הסוכר התקרמל מכבים את האש כדי שהסוכר לא יישרף והקרמל יהיה מר ) כשרוב הסוכר התקרמל מנענעים מידי פעם את המחבת עד שכל הסוכר נמס ואין צורך לערבב אותו כי הוא יימס ללא התערבות).
- מוסיפים בזהירות את מיץ הלימון והמים ומחזירים חזרה את המחבת לכיריים ומערבבים עד למסה נוזלית וללא גושי סוכר.
- מכבים את האש, מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד לאיחוד.
- יוצקים מעט קרמל בשקע של כל פטיפור.
בהצלחה רבה ובתאבון.
