יובל שגב: סמוטריץ': שיהיה ברור - לכל מי שמנסה לעשות פוליטיקה קטנה על גבם של הנופלים והנרצחים ב- 7 באוקטובר - אתם לא מעניינים אותי. מה שכואב לי זה המון אנשים שנפגעים מהעיוות שלכם את דבריי ולהם חשוב לי להבהיר: השאלה שנשאלתי ועליה השבתי היתה מה המעשה הפוליטי החמור יותר - ללכת לממשלה עם חמאס במודע ובמזיד בשל תאוות כבוד ושלטון או ישיבה בממשלה שבמשמרת שלה התרחש טבח נורא שבו חמאס תקפו את מדינת ישראל ורצחו לנו אלפי אנשים. אז כן, ללכת ביודעין לממשלה עם חמאס תוך שקרים והונאה וגניבת קולות זה המעשה החמור ביותר שידעה הפוליטיקה הישראלית. הטבח שביצע חמאס הוא מהנוראים שידענו מאז השואה ואין שום דבר שמשתווה לו. לכם התקשורת - אם אתם מנסים להוציא את דבריי מהקשרם ולזלזל בטבח אתם רשעים ושקרנים.
פתרון ליוקר המחיה? דרישה לחדש את כרטיסי המזון הנטענים
בדיון שהתקיים בוועדת הפנים של הכנסת פנה ח"כ יעקב אשר בדרישה לחדש את חלוקת כרטיסי המזון, "זה סיוע בפינצטה למי שזקוק לכך" | לדברי אשר הכרטיסים שחולקו בשנה שעברה "הצילו משפחות מחרפת רעב"
ח"כ אשר דרש לבחון את החזרת כרטיסי המזון: ועדת הפנים של הכנסת דנה היום (שני) בבקשת ח"כ אשר לבחון את האפשרות לחדש את חלוקת הכרטיסים הנטענים לרכישת מזון ומוצרים חיוניים למשפחות מוחלשות, מהלך שיזם אריה דרעי בשעתו כשר הפנים, וזאת כפתרון ממוקד להשלכות יוקר המחיה.
בדברי ההסבר אותם צירף לבקשת הדיון, כתב ח"כ אשר כי "בשנה שעברה חולקו ע"י משרד הפנים כרטיסים נטענים לרכישת מזון ומוצרים חיוניים לאוכלוסיות העונות על תנאי הזכאות שנקבעו ע"י משרד הפנים, כשמדובר במשפחות המוחלשות ביותר בחברה הישראלית. כרטיסים אלו הצילו את אותן משפחות מחרפת רעב".
ח"כ אשר אף התייחס ליוקר המחיה שהאמיר בחודשים האחרונים: "עם גל ההתייקרויות שעובר על המשק בימים אלה ומביא לכך שמשפחות רבות אינן יכולות לקנות מצרכי מזון ומוצרים חיוניים ביותר, חלה חובה ממשלתית לפקוח לדאוג לביטחון תזונתי עבור אותן משפחות וילדיהן".
בפתח דבריו פנה ח"כ אשר ליו"ר הוועדה ח"כ טאהא; "בממשלה הקודמת השר דרעי יזם את חלוקת כרטיסי המזון, זה עזר לכל האוכלוסיות. היום יש ממשלה שאם יש בה נציגים לחלשים זה רק המפלגה שלכם, כל השאר לא בעניין, השכבות החלשות לא מעניינים אותם. פה צריך מישהו שירים את העניין הזה, שיהיה אכפת לו הנושא של עזרה לחלשים".
אשר המשיך את דברו ליו"ר הוועדה: "היום אנחנו ביוקר מחיה פי כמה והמצב בכלכלה לא טוב. הפעם אתם צריכים להרים את הכפפה, אנחנו מפלגת יהדות התורה וש"ס נרתמנו לעניין הזה בפעם הקודמת, ייצגנו בכך גם את הערבים. עכשיו אתם בקואליציה, אז כעת אתם צריכים להירתם לעניין. אנחנו ערב חגים והסיוע נצרך עוד יותר", סיים אשר.
