מוטי קסטל: השר קרעי: זה רגע המבחן של כולנו. דרושים איזונים ובלמים לגולם שקם על יוצרו. הממשלה חייבת לקבל החלטה עוד היום: אנחנו לא מקבלים את ההתערבות הבוטה של בג״צ בלב־ליבה של סמכות הממשלה. הסמכות להדיח יועצת משפטית היא סמכות הממשלה בלבד על פי חוק. על הממשלה להדיח סופית ובפועל את היועמ״שית, לחסום את כניסתה למשרדי הממשלה ולמנות לאלתר ממלא מקום. עכשיו. רק אם נגיד לא(!) לפסקי דין מנוגדים לחוק של בג״צ, נוכל להציל את הדמוקרטיה הישראלית.
מתכון לקעקעת עיראקי
מתכון מוצלח לקעקעת עיראקי, מתאים כנשנוש לכל עת וגם כתוספת למשלוח מנות בריא יותר
מתכון לקעקעת עיראקי / רותי ויסקוט
המצרכים לקעקעת עיראקי:
כ- 30 יחידות
לבצק:
- 1 ק"ג קמח מלא (80%)
- 1 כף שטוחה של שמרים יבשים
- 4.5 כפות סוכר
- ½ כוס שמן זית / קנולה
- 3-4 כפות חוויג' לאפיה
- 3.5 כוסות מים פושרים
לזיגוג:
- 1 חלמון ביצה טרוף עם כפית שמן
אופן ההכנה לקעקעת עיראקי:
- לשים את כל המצרכים עד לקבלת בצק גמיש.
- מכסים את קערת הבצק עד לתפיחה ראשונה למשך 30 דקות.
- מורידים אוויר ולשים היטב שוב.
- קורצים מהבצק כדורים בגודל אגוז גדול ומניחים בצד ל-10 דקות.
- מכינים מכל כדור 'נקניק-בצק' וסוגרים כל נקניק לעיגול (עם חור גדול באמצע) או להשאיר כמו לחמניות קטנות ולהניח בתבנית אפייה.
- מכסים את הקעקע ומתפיחים שוב למשך כשעה.
- מורחים בחלמון טרוף עם מעט שמן. ניתן לבזוק שומשום או קצח.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים במשך 10-15 דקות, עד לקבלת צבע חום בהיר.
בהצלחה רבה ובתאבון
ערך תזונתי למתכון:
סימון תזונתי למנה:
קלוריות 127
(גרם) חלבונים 4.1
(גרם) פחמימות 24.1
שומנים (גרם) 3.5
סיבים תזונתיים (גרם) 2.4
