מוטי קסטל: השר קרעי: זה רגע המבחן של כולנו. דרושים איזונים ובלמים לגולם שקם על יוצרו. הממשלה חייבת לקבל החלטה עוד היום: אנחנו לא מקבלים את ההתערבות הבוטה של בג״צ בלב־ליבה של סמכות הממשלה. הסמכות להדיח יועצת משפטית היא סמכות הממשלה בלבד על פי חוק. על הממשלה להדיח סופית ובפועל את היועמ״שית, לחסום את כניסתה למשרדי הממשלה ולמנות לאלתר ממלא מקום. עכשיו. רק אם נגיד לא(!) לפסקי דין מנוגדים לחוק של בג״צ, נוכל להציל את הדמוקרטיה הישראלית.
מתכון לקוגל אטריות מוצלח
מי לא אוהב את המאכל המסורתי והמשובח שנקרא קוגל או קיגל, מורכב מאטריות המתבשלות בסוכר מקורמל ומעניקות תוספת משובחת לכבוד שבת קודש
מתכון לקוגל אטריות מוצלח / מירב מלכה
המצרכים לקוגל אטריות מוצלח:
- 1 כוס שמן
- 2 כוסות סוכר
- 1 חב' אטריות דקות
- מים רותחים עד לגובה האטריות
- 1 כפית גדושה מלח
- 1 כף פלפל שחור
- 3 ביצים
אופן ההכנה לקוגל אטריות מוצלח:
- בסיר מבשלים על אש בינונית 1 כוס סוכר עם 1 כוס שמן עד להשחמה וקרמול הסוכר היטב. (יש לשים לב שהסוכר לא יגיע למצב שנשרף) בהתחלה נוצרים גושים לא להיבהל זה הופך לנוזל (כדאי לעבור ללהבה נמוכה)
- מוסיפים את האטריות, ומערבבים היטב, מיד לאח"מ מוסיפים מים רותחים עד לגובה האטריות. (זהירות זה קופץ)
- מבשלים את האטריות עד לבישול מלא.
- מוסיפים כוס סוכר, כפית גדושה מלח וכף פלפל שחור, מערבבים היטב לאיחוד ומסירים מהאש.
- מקררים היטב ומוסיפים את הביצים, מערבבים ושופכים לתבנית עגולה או כל תבנית רצויה.
- מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות רבע שעה.
- לאחר רבע שעה מורידים את נייר הכסף ואופים עוד כ20 דקות.
בהצלחה רבה ובתאבון.
