סוכנות הידיעות הרוסית הרשמית "ריה נובוסטי" פרסמה מאמר דעה שכותרתו: "רוסיה צפויה לצאת לעוד מבצעי מיוחד, הוא יהיה קצר מאוד". הסיבה: החלטה של ליטא לבטל את החוק האוסר על הצבת נשק גרעיני במדינה. במאמר נכתב בין השאר כי המדינות הבלטיות פועלות להעלות את רף האיומים בגבולות רוסיה כדי לאלץ את מוסקווה לפעול
עשירי אמריקה בכוננות ספיגה; התוכנית של ביידן
נשיא ארה"ב ג'ו ביידן הציג את תוכניתו לתקציב המדינה, שיעמוד על 5.8 טריליון דולר. הגדלת התמיכה במשטרה; מיסים על עשירי אמריקה ומיליארדי דולרים לתחום הבריאות
נשיא ארה"ב ג'ו ביידן הציג היום (שני) את תוכניתו לתקציב המדינה, שיעמוד על 5.8 טריליון דולר. גולת הכותרת של התוכנית היא הגדלת התמיכה במשטרה ובצבא לצד המיסים החדשים שהוא מתכוון להשית על עשירי אמריקה.
כמו כן, הנשיא ביידן מעוניין לא רק להגביר את המיסוי האישי על בעלי הון, אלא גם להעלות את מס החברות מ-21% ל-28%.
באמצעות התוכנית, הנשיא מנסה להפחית טריליון דולר בגירעון של ארה"ב בעשור הקרוב, אך נכון לעכשיו יש התנגדות במפלגה הדמוקרטית לנושא.
הנשיא האמריקאי מעוניין כי משקי בית בארה"ב בשווי של 100 מיליון דולר או יותר, ישלמו מס חדש מינימלי של 20% על הכנסותיהם, כולל הכנסות לא ממומשות מהשקעות כמו מניות ואג"ח. מדובר בסך הכל ב-0.01% מכלל האוכלוסייה במדינה.
בנוסף, מעל 30 מיליארד דולר יופנו למאבק בפשיעה ברחבי ארה"ב, כאשר תקציב הביטחון זינק ב-31 מיליארד דולר ויעמוד על 813 מיליארד דולר, ככל הנראה בעקבות החשש שנוצר מהמלחמה בין רוסיה לאוקראינה.
כמו כן, 10.6 מיליארד דולר יתוקצבו לטובת תחום הבריאות, שכולל בתוכו ההתמודדות עם נגיף הקורונה.
