אסף רוזנצוייג: ממשל טראמפ פרסם את מסמך אסטרטגיית הביטחון הלאומי השנתי שלו. בין השאר קובע המסמך כי המזרח התיכון כבר אינו מהווה את ליבת אסטרטגיית הביטחון של ארה"ב, בין השאר בשל הדומיננטיות האנרגטית של ארה"ב והתקדמות תהליך השלום באזור
בתום הערכת מצב: בנט הורה, העיר ג'נין תבודד
בתום הערכת מצב הורה ראש הממשלה בנט להותיר את מעבר גלבוע (ג׳למה) סגור בשלב זה עד להודעה חדשה, במטרה לבודד אפשרויות תנועה מהעיר ג׳נין ואליה
ראש הממשלה, נפתלי בנט, קיים הבוקר (שישי) הערכת מצב לאחר הפיגוע שאירע אמש בתל אביב, בהשתתפות שר הביטחון בני גנץ, השר לביטחון פנים עמר בר לב, הרמטכ"ל אביב כוכבי, ראש השב"כ רונן בר, מפכ"ל המשטרה קובי שבתאי וראש המל"ל אייל חולתא.
בראשית דבריו, ביקש רה"מ למסור פעם נוספת תנחומים למשפחות ההרוגים ואיחולי החלמה מהירה לפצועים, וכן שיבח את הפעילות הנחושה לחיסול המחבל במהלך הלילה ע"י השב"כ והימ"מ.
ראש הממשלה הנחה לבדוק את המעורבות של סביבתו הקרובה של המחבל באירוע, ולפעול בהתאם כלפי כל מי שסייע או ידע על כוונותיו האלימות.
עוד הנחה רה"מ להותיר את מעבר גלבוע (ג׳למה) סגור בשלב זה עד להודעה חדשה, במטרה לבודד אפשרויות תנועה מהעיר ג׳נין ואליה.
כאמור בפיגוע נרצחו שני אנשים. מצב הפצועים: אחד מהפצועים במצב אנוש, 3 נפגעים יצאו מכלל סכנה ומאושפזים ביחידות טיפול נמרץ, ו-4 פצועים נוספים במצב קל-בינוני.
