פרמדיק מד"א ענבר גרין וחובש מד"א נפתלי הלברשטט שהגיעו לזירה ברמת גן סיפרו: "ראינו עשן שעולה מבניין עם הרס רב, שברי זכוכיות, מבין ההריסות ראינו 2 נפגעים מחוסרי הכרה, ללא דופק וללא נשימה עם פציעות קשות בגופם. ביצענו בדיקות רפואיות, אך הם היו ללא סימני חיים ולא נותר לנו אלא לקבוע את מותם במקום"
קיצוץ במאות מיליונים: מהיכן יגיע המימון לעולים?
כדי לממן את גל העלייה הגדול מאוקראינה ומרוסיה בעקבות המלחמה בין שתי המדינות, שר האוצר יביא לאישור הממשלה הצעה לקצץ בכל תקציבי הממשלה. הקיצוץ יעמוד על כחצי מיליארד ואמור להספיק לקליטת 25 אלף עולים
המלחמה בין אוקראינה לרוסיה נמשכת, ואיתה גם גל העלייה הגדול של יהודים וזכאי חוק השבות שעולים לישראל. כדי לממן את עלייתם, קיצוץ רוחבי צפוי במשרדי הממשלה. כך דווח ב'כאן11'.
על פי הדיווח, שר האוצר אביגדור ליברמן יביא ככל הנראה לאישור הממשלה ביום ראשון הצעה לפיה יהיה קיצוץ רוחבי בתקציב כל משרדי הממשלה לטובת מימון גל העלייה מאוקראינה ורוסיה.
מדובר בקיצוץ של כחצי מיליארד שקלים, שמהווים כ-1% מתקציב המשרדים, ואמור להספיק לקליטת 25 אלף עולים. שר החוץ יאיר לפיד התנגד למהלך, אבל הסיר את התנגדותו.
לפיד הסיר את התנגדותו לאחר שסוכם שישראל תממן לחודש נוסף את פעילות בית חולים השדה באוקראינה, שהייתה אמורה להסתיים בעוד כשבוע.
