יובל שדה: בהמשך לפרסום ב-N12 כי הרמטכ"ל דרש העברה מיידית של עשרות מיליארדי שקלים לתקציב הביטחון, ונענה ע"י השר סמוטריץ' ש"ממתינים להנחיה מראש הממשלה כדי להתקדם" יו"ר ישר גדי איזנקוט מסר: "שר האוצר משקר. אחרי מחדל 7 באוקטובר, היינו מצפים שהממשלה תלמד לפחות לקח אחד: על צורכי הביטחון של ישראל לא מתמקחים ולא מורחים זמן. אבל שוב, שיקולים פוליטיים גוברים על האחריות הלאומית"
מאות דוחות תנועה בכבישי יהודה ושומרון
בפעילות של שוטרי התנועה במחוז ש"י, בוצעה אכיפה אינטנסיבית שעיקרה אכיפת נהגים הנוהגים בכביש באופן המסכן את ציבור משתמשי הדרך, בריונות וסיכון חיים | במהלך הפעילות נרשמו 377 דוחות
377 דוחות תנועה נרשמו במהלך סוף השבוע בכבישי יהודה ושומרון, מתוכם 131 דוחות נרשמו במבצע ממוקד שנערך בחלקו הצפוני של כביש 60 בין חיזמה לצומת ג'ית.
במסגרת פעילות אכיפה ממוקדת של שוטרי התנועה במחוז ש"י, בוצעה פעילות אכיפה אינטנסיבית שעיקרה אכיפת נהגים הנוהגים בכביש באופן המסכן את ציבור משתמשי הדרך, בריונות וסיכון חיים.
בין הדוחות שנרשמו נכללו: 122 עקיפות קו הפרדה, 55 עבירות שימוש בטלפון סלולרי בזמן נהיגה, 44 עבירות מהירות, 2 רמזור אדום, 23 רישיונות נהיגה נפסלו ו-17 כלי רכב הושבתו.
בנוסף, שוטרי אגף התנועה של מחוז ש"י ביצעו פעילות ממוקדת בכביש 60 צפון משער בנימין ועד צומת ג'ית, במהלכו הושם דגש על קטעים בהם קיימת עלייה בתאונות הדרכים ובמספר עבירות התנועה.
במסגרת המבצע נרשמו 131 דוחות בהם: 79 דוחות על עקיפות מסוכנות, 21 דוחות על שימוש בטלפון סלולרי בזמן נהיגה ו12 דוחות מהירות. 15 רישיונות נתפסו ו7 כלי רכב הושבתו.
לקראת חגי ניסן שיחלו בסוף השבוע, משטרת ישראל שבה וקוראת לנהגים להקפיד על נסיעה זהירה, תוך ציות ושמירה על חוקי התנועה. המשטרה תמשיך לפעול לשינוי תרבות הנהיגה, תוך שילוב פעולות הסברה ומניעה לנהגים.
